Info linija 011/23-93-490 Besplatna dostava (min. 3500 rsd do 2kg)

Kako se izboriti sa suvim stopalima i ispucalim petama?


Sa problemom suvih stopla i ispucalih peta suočava se veliki broj osoba. Loša obuća, nedovoljan unos tečnosti, nepravilna ishrana  samo su neki od uzročnika ovog problema. Osobe obolele od dijabetesa (šećerne bolesti), sportisti, osobe koje su dugo nose zatvorenu obuću zbog prirode posla,  moraju posebno da vode računa o higijeni stopala. S obzirom na to da se živi užurbano, sve je manje vremena koje se odvaja za adekvatnu higijenu stopala. Ispucale pete nisu samo estetski problem. Ako se stopala ne neguju na pravilan način, koža puca i mogu se javiti i duboke ragade na petama koje su veoma bolne. 


Pet saveta kako pravilno negovati stopala:

  • Birajte otvorenu obuću od prirodne kože

Ukoliko provodite veći deo dana u pokretu, u zatvorenoj obući, veće su šanse da se  pojavi infekcija i kože i noktiju, najčešće se javlja Candida koja voli mračnu i vlažnu sredinu. Da bi stoplo bolje disalo, preporučuje se izbor obuće napravljene od prirodne kože. 

Poznato je da dame vole potpetice i visoke štikle. Iako to estetski deluje lepo i ženstveno, posledice trpe upravo vaša stopala. Prilikom hodanja javlja se trenje, te se koža u predelu stopala ljušti, a mogu se javiti i žuljevi. 

  • Što više vode

Dobro poznata rečenica  Pijte što više vode i u ovom slučaju ima svoju primenu. Poznato je koliko se nedostatak vode odražava na organizam, pa tako i na ovaj deo tela. Manjak vode pojačava se nivo suvoće i kože stopala. 

  • Prirodni lek

Soda bikarbona smatra se prirodnim „čudotvorcem“. Njena primena je višestruka, pa se tako može koristi kao dodatak kupkama. Ono što je čini tako delotvornom jesu antiseptička svojstva. U četiri litara vode dodate tri kašike sode, potopite stopala na 20 minuta. Nakon toga se preporučuje da namažate kremu. Ovaj postupak bi valjalo ponavljati nekoliko nedelja u kontinuitetu. 

  • Mažite stopala i kada ste na suncu

Da li ste znali da se prekomerno izlaganje suncu negativno odražava i na vaša stopala? Veorvali ili ne, tako je. Stopala su uglavnom deo tela koji ne mažemo kremama za sunčanje što ih čini podložnijim za pojavu opekotina usled kojih koža puca i ljušti se. 

  • Redovna higijena i nega stopala su najvažniji

Redovna nega i adekvatna higijena su imperativ. Bez toga ne možete očekivati rezultate. Pored redovnog unošenja tečnosti, pravilne ishrane, otvorene obuće, krenute sa kupkama i kućnim pilinzima. Ne morate uvek ići kozmetičara. Postoje prirodni proizvodi koji vam mogu vratiti glatka i nežna stopala. 


Problem suvih stopala nije nerešiv i pored prirodnih kupki koje možete sami praviti u svom domu, možete se osloniti i na veliki broj preparata koji će vam pomoći da se izborite sa suvim stopalama i vratite im prvobitni sjaj. Tu su kreme na bazi uree, alantoina , pilinzi, maske  za stopala. Stopala treba podjednako negovati i leti zimi. Greška je da zaboravimo na stopala, kada udjemo u zatvorenu obuću. 

Pogledajte proizvode za negu stopala: Parasoftin čarape, Eucerin krema za stoplala, Crevil krema za pete, Maxiderma balzam za pete i stopala, Diabetwell krem.Iz iste kategorije:

Zaštita od sunca

Zaštita od sunca

Sunce je neophodno za život na Zemlji. Opšte je poznato sa su ga još stare kulture poštovale kao božanstvo. Međutim, u današnje vreme o suncu se govori samo u kontekstu štetnog delovanja, UV zraka i melanoma, dok se njegove dobre osobine prećutkuju. Našem telu je potrebna sunčeva svetlost radi stvaranja vitamina D koji je...

Pročitajte više
Do čega dovodi nedostatak kalcijuma?

Do čega dovodi nedostatak kalcijuma?

Zašto je kalcijum toliko važan znamo svi, ali unošenje ovog minerala putem mleka i mleka i mlečnih proizvoda nije uvek jedino rešenje. Da li ste znali da susam sadrži čak sedam puta više kalcijuma u odnosu na mleko? Samo 100g smokava zadovoljava oko 35% dnevne potrebe za kalcijumom. Leblebije su takođe bogate ovim mineralom, ali i magn...

Pročitajte više
Da li znate dovoljno o folnoj kiselini?

Da li znate dovoljno o folnoj kiselini?

Deficit izaziva ozbiljne zdravstvene probleme, saznajte koje!Folna kiselina se još se naziva folacin i vitamin B9, otkrivena je 40-tih godina prošlog veka. Folna kiselina je po hemijskoj strukturi pteroilmonoglutaminska kiselina i rastvorljiv je u vodi. Važno je znati da je organizam ne sintetiše, pa se mora unositi ili putem hrane ili dijete...

Pročitajte više