• Šta sve treba da znate o celulitu?

    • 18.08.2019
    Šta sve treba da znate o celulitu?

    Jedan od najvećih „neprijatelja“ svake devojke jeste celulit. Ovaj naizgled estetski problem nosi i određen skup blagih zdravstvenih tegoba. Prva asocijacija koja se vezuje za celulit jesu ružne nataložene masti koje se uglavnom pojavljuju po nogama u predelu butina. Međutim, celulit donosi neke druge probleme koji su šire gledano znatno ozbiljniji. Tu se pre svega misli na skupljanje vode, taloženje toksina u organizmu i slabe cirkulacije. Ove tegobe mogu dalje izazvati još teže zdravstvene probleme. Zato se treba boriti protiv celulita ne samo zbog estetike već zbog celokupnog zdravlja. 

    Najčešći faktori koji podstiču nastanak celulita 

    Lista uzročnika celulita jeste obimna, a često se dešava da je više njih u kombinaciji podstiče nastanak celulita, poznatijeg kao „narandžina“ kora. Ishrana ima ključnu ulogu u tome. Loše navike u ishranu lako mogu da naštete vašem telu pa između ostalog i da podstaknu pojavu celulita. Tu se pre svega misli na namernice bogate mastima, šećerima, gazirani napici i slično. Tome doprinisi i brz način života usled kog ne stižemo da vodimo računa o obrocima i kvalitetu hrane koju unosimo u svoje telo. Umesto toga prepuštamo se nezdravim jelima vadeći se na čuvenu parolu da se nema vremena. Posledica toga jesu nataložene masti koje nas izbacuju iz takta. Gde je brz način života tu je i stres. Kada smo pod stresom dolazi do povećanog lučenja hormona adrenalina usled koga se pogoršava cirkulacija tela i samim tim se naši krvni sudovi sužavaju što dalje vodi do napetosti mišića. 

    Tesna garderoba takođe može podstaknuti pojavu celulita jer ona usporava cirkluaciju koja potom vrši pritisak na kožu. Kao što se da zaključiti iz priloženog, sve je povezano. 

    Celulit se može javiti i kao posledica disbalansa harmona ili ukoliko osoba ima višak kilograma, što je povezano sa nezdravim navikama u ishrani. 

    Podela celulita po fazama nastanka 

    Razlikujemo nekoliko faza nastanka celulita. Nultna ili početna faza jeste ona gde je celulit jedva vidljiv. Vidi se ukoliko izvršimo pritisak na kožu. Potom sledi prva faza kada se celulit vidi prilikom štipkanja ili pritiska određenog dela kože. Sledi druga faza kada se „narandžina“ koža vidi prilikom sedenja i svakako poslednja faza kada se celulit vidi čak i ispod garderobe. 

    Nekoliko vrsta celulita

    Postoji i nekoliko različitih tipova celulita. Mekani ili masni je onaj koji se javlja i sa godinama. Uglavnom usled nedovoljnio fizičke neaktivnosti praćen pojavom sitnih kapilara. Tu je i tvrdokorni ili fibrosklerotični celulit koji se uglavnom pojavljuje na bokovima i butinama kod mlađih žena. Pomenimo i edematozni celulit ili vodeni celulit koji se javlja usled zadržavanja vode u telu i loše cirkulacije. 

    Kako se boriti protiv celulita?

    Pored korigovanja ishrane koja bi trebalo da se nađe na vrhu liste u borbi protiv celulita treba fizički da se aktivirate. Lagane šetnje, teretana, džogiranje ili neka vrsta plesa biće dobar način da aktivirate svoje mišiće i samim tim razbijete nataložene masti. Pored gore pomenutih načina tu su i različiti preparati i anticelulit tretmani koje možete pronaći ovde

    IRIS anticelulit gel baziran na dejstvu aktivnog kompleksa koji sadrži kofein, ekstrakte mente i ruzmarina preporučuje se u borbi protiv celulita. Osvežavajućeg mirisa, a nakon nanošenja pruža efekat toplote koji ubrzava dejstvo aktivnih sastojaka gela. Aktivni kompleks pospešuje mikrocirkulaciju, ubrzava dreniranje tečnosti i toksina iz organizma i podstiče razgradnju masnih naslaga u potkožnom vezivnom tkivu i poboljšava razmenu materija na tretiranim površinama

    Tu je i Thiomucase gel koji kao aktivnu komponentu sadrži enzim mukopolisaharidaze, koji sprečava pojavu i dalje vidljivu reakciju postojećeg celulita. Povećava razmenu materija u potkožnom tkivu i prevenira stvaranje masnih naslaga. Kontinuiranom upotrebom Thiomucase gela značajno se smanjuje obim bedara, butina i struka, a koža postaje zategnutija, nežnija i lepša. 

    Celulit ne nestaje preko noći kao što se i ne javlja tek tako odjednom. Da biste uspeli da ga pobedite morate biti odlučni, motivisani i rešeni u toj odluci. 

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing