Info linija 011/23-93-490 Besplatna dostava (min. 3500 rsd do 2kg)

Šta sve treba da znate o celulitu?

Jedan od najvećih „neprijatelja“ svake devojke jeste celulit. Ovaj naizgled estetski problem nosi i određen skup blagih zdravstvenih tegoba. Prva asocijacija koja se vezuje za celulit jesu ružne nataložene masti koje se uglavnom pojavljuju po nogama u predelu butina. Međutim, celulit donosi neke druge probleme koji su šire gledano znatno ozbiljniji. Tu se pre svega misli na skupljanje vode, taloženje toksina u organizmu i slabe cirkulacije. Ove tegobe mogu dalje izazvati još teže zdravstvene probleme. Zato se treba boriti protiv celulita ne samo zbog estetike već zbog celokupnog zdravlja. 


Najčešći faktori koji podstiču nastanak celulita 

Lista uzročnika celulita jeste obimna, a često se dešava da je više njih u kombinaciji podstiče nastanak celulita, poznatijeg kao „narandžina“ kora. Ishrana ima ključnu ulogu u tome. Loše navike u ishranu lako mogu da naštete vašem telu pa između ostalog i da podstaknu pojavu celulita. Tu se pre svega misli na namernice bogate mastima, šećerima, gazirani napici i slično. Tome doprinisi i brz način života usled kog ne stižemo da vodimo računa o obrocima i kvalitetu hrane koju unosimo u svoje telo. Umesto toga prepuštamo se nezdravim jelima vadeći se na čuvenu parolu da se nema vremena. Posledica toga jesu nataložene masti koje nas izbacuju iz takta. Gde je brz način života tu je i stres. Kada smo pod stresom dolazi do povećanog lučenja hormona adrenalina usled koga se pogoršava cirkulacija tela i samim tim se naši krvni sudovi sužavaju što dalje vodi do napetosti mišića. 

Tesna garderoba takođe može podstaknuti pojavu celulita jer ona usporava cirkluaciju koja potom vrši pritisak na kožu. Kao što se da zaključiti iz priloženog, sve je povezano. 

Celulit se može javiti i kao posledica disbalansa harmona ili ukoliko osoba ima višak kilograma, što je povezano sa nezdravim navikama u ishrani. 


Podela celulita po fazama nastanka 

Razlikujemo nekoliko faza nastanka celulita. Nultna ili početna faza jeste ona gde je celulit jedva vidljiv. Vidi se ukoliko izvršimo pritisak na kožu. Potom sledi prva faza kada se celulit vidi prilikom štipkanja ili pritiska određenog dela kože. Sledi druga faza kada se „narandžina“ koža vidi prilikom sedenja i svakako poslednja faza kada se celulit vidi čak i ispod garderobe. 


Nekoliko vrsta celulita

Postoji i nekoliko različitih tipova celulita. Mekani ili masni je onaj koji se javlja i sa godinama. Uglavnom usled nedovoljnio fizičke neaktivnosti praćen pojavom sitnih kapilara. Tu je i tvrdokorni ili fibrosklerotični celulit koji se uglavnom pojavljuje na bokovima i butinama kod mlađih žena. Pomenimo i edematozni celulit ili vodeni celulit koji se javlja usled zadržavanja vode u telu i loše cirkulacije. 


Kako se boriti protiv celulita?

Pored korigovanja ishrane koja bi trebalo da se nađe na vrhu liste u borbi protiv celulita treba fizički da se aktivirate. Lagane šetnje, teretana, džogiranje ili neka vrsta plesa biće dobar način da aktivirate svoje mišiće i samim tim razbijete nataložene masti. Pored gore pomenutih načina tu su i različiti preparati i anticelulit tretmani koje možete pronaći ovde

IRIS anticelulit gel baziran na dejstvu aktivnog kompleksa koji sadrži kofein, ekstrakte mente i ruzmarina preporučuje se u borbi protiv celulita. Osvežavajućeg mirisa, a nakon nanošenja pruža efekat toplote koji ubrzava dejstvo aktivnih sastojaka gela. Aktivni kompleks pospešuje mikrocirkulaciju, ubrzava dreniranje tečnosti i toksina iz organizma i podstiče razgradnju masnih naslaga u potkožnom vezivnom tkivu i poboljšava razmenu materija na tretiranim površinama

Tu je i Thiomucase gel koji kao aktivnu komponentu sadrži enzim mukopolisaharidaze, koji sprečava pojavu i dalje vidljivu reakciju postojećeg celulita. Povećava razmenu materija u potkožnom tkivu i prevenira stvaranje masnih naslaga. Kontinuiranom upotrebom Thiomucase gela značajno se smanjuje obim bedara, butina i struka, a koža postaje zategnutija, nežnija i lepša. 

Celulit ne nestaje preko noći kao što se i ne javlja tek tako odjednom. Da biste uspeli da ga pobedite morate biti odlučni, motivisani i rešeni u toj odluci. 


Iz iste kategorije:

Kako očuvati imunitet tokom zime?

Kako očuvati imunitet tokom zime?

Brze i učestale klimatske promene, bez postojanja jasne granice između godišnjih imaju veliki uticaj na ljudski organizam. Nepovoljne klimatske promene su pogodne za razvoj i razmnožavanje mikroorganizama (virusa, bakterija, gljivica). Da bi se posledice, koje ovi mikroorganizmi ostavljaju na humani organizam, sprečile potrebno je delovati preventivno i oj...

Pročitajte više
Kako se rešiti celulita?

Kako se rešiti celulita?

Celulit je sloj masnih naslaga koji se nalazi ispod kože. Ove masne naslage su nepravilno raspoređene ispod kože što se ispoljava u vidu kvržica. Celulit prolazi u četiri stadijuma:onaj u kojem celulit nije vidljiv golim okom niti kada se koža uštine između prstijucelulit nije vidljiv golim okom ali se kvržice javljaju kada se koža uštin...

Pročitajte više
Zašto su probiotici važni?

Zašto su probiotici važni?

Probiotici su živi mikroorganizmi koji pozitivno utiču na zdravlje ukoliko se uzimaju u određenoj količini – definicija je Svetske zdravstvene organizacije. Njihov učinak na naš celokupni organizam je višestruk, a razloga za to je mnogo. Pored toga što održavaju normalnu bakterijsku floru u telu, pomažu prilikom gubitka telesne mase, &s...

Pročitajte više