• Celulit - Kako ga se rešiti?

    • 20.06.2022
    Celulit - Kako ga se rešiti?

    Celulit je pojava koja žene muči tokom čitave godine. Ipak, sa dolaskom letnjih meseci, ovaj problem naročito dolazi do izražaja. Kod velikog broja žena nošenje letnje odeće i skidanje u kupaći kostim izaziva nelagodnost, a razlog tome je nezadovoljstvo izgledom i stanjem kože. 

    Celulit je ipak prirodna pojava i jako mali broj žena je potpuno lišen ovog problema, pa stoga smatramo da svaka žena treba da se oseća dobro u svojoj koži bez obzira na nesavršenosti koje svi imamo u manjoj ili većoj meri. Svakako, postoje i preparati za celulit, kao i brojni drugi načini da se ovaj problem umanji, pa i eliminiše u potpunosti, ali definitivno ne treba da predstavlja razlog zbog kog nećemo biti zadovoljni sobom.

     

    Šta je celulit?

     

    Celulit predstavlja masne naslage ispod kože. U neku ruku, radi se o deformitetu – štetne materije i masne naslage formiraju se ispod kože, ali su vidljive i na površini. Javlja se u obliku čvorova ispod kože do čijeg formiranja dolazi jer masne naslage nisu pravilno raspoređene. 

    Mnogi ga nazivaju i „pomorandžina kora“, a to je zbog toga što na površini kože upravo tako i izgleda.

     

    Gde se celulit javlja?

     

    Najčešće se javlja na butinama, zadnjici, listovima, kao i na donjem delu leđa, ali i stomaku. Kod manjeg broja ljudi celulit se može pojaviti i na nekim drugim delovima tela kao što su vrat, ili nadlaktice. Takođe, u mnogo većoj meri su mu podložne žene. Kada su u pitanju muškarci, ova pojava je prilično retka.

    Postoji i više vrsta celulita kao  što su vlaknasti, adipozni, vodeni celulit. Ono što je takođe interesantno, jeste činjenica da pojava celulita nema previše veze sa kilažom. Nije tačna pretpostavka da su celulitu podložni (ili podložniji) samo gojazni. Celulit se javlja i kod mršavijih, kao i kod onih sa normalnom telesnom težinom. 

     

    Faktori koji utiču na nastanak celulita

     

    Najznačajniji faktor koji utiče na ovu pojavu jeste način života, navike pojedinca. Celulit može imati i određenu genetsku uslovljenost, ali definitivno nije nasledan. 

    Manjak fizičke aktivnosti i nedovoljno kretanja značajno doprinose razvoju celulita, pa je zbog toga preporuka da u svoju dnevnu rutinu uključite što više šetnje, vežbanja, ili bilo koje druge fizičke aktivnosti koja vam prija. Ovo je, naravno, značajno i zbog svih drugih aspekata koji se tiču zdravlja, a ne samo kada je celulit u pitanju.

     

    Ishrana je još jedan značajan faktor za suzbijanje ove pojave. Hrana koju konzumiramo može imati veliki uticaj na pojavu celulita, ili na njegovo suzbijanje. Namirnice bogate vlaknima, vitaminima, mineralima, kao i vodom u kombinaciji sa drugim faktorima mogu u velikoj meri sprečiti ovu pojavu. 

    Unošenje dovoljne količine tečnosti u toku dana takođe je od nemerljivog značaja. Naravno, misli se na zdrave tečnosti kao što su voda, pre svega, ali i prirodni sokovi, biljni čajevi…

    Preparati kao što je Thiomucase anticelulit gel u kombinaciji sa pravilnom ishranom i vežbanjem daju odlične rezultate.

    Pored toga, alkohol i duvan takođe doprinose ovoj pojavi, pa bi ih trebalo maksimalno izbegavati.

     

    Loša cirkulacija još jedan je od faktora koji doprinose pojavi celulita. U određenoj meri, piling kože  može biti od pomoći, napravljen u kućnoj varijanti, ili neki od drogerijskih, u kombinaciji sa masažom i drugim preparatima poput Iris Karuterhof anticelulit gel -a može dati odlične rezultate.

     

    Kada je celulit u pitanju, prevencija je od velikog značaja, ali i ukoliko već imate razvijen celulit, nije nemoguće eliminisati ga uz pravilnu ishranu, fizičku aktivnost i odgovarajuće proizvodde i preparate.

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing