• Hidratacija kože tokom leta

  • 27.06.2022
  Hidratacija kože tokom leta

  Tokom letnjih meseci naša koža izložena je brojnim faktorima koji mogu negativno uticati na njen izgled i zdravlje. Visoke spoljne temperature dovode do pojačanog znojenja, što u kombinaciji sa drugim faktorima, posledično može dovesti do pojave bubuljica.

  Sa druge strane, nošenjem letnje odeće u mnogo većoj meri izlažemo kožu uticaju sunca, pa se lako može desiti da koža „izgori“. Crvenilo, isušivanje, perutanje kože česte su pojave usled izlaganja suncu. 

  Ipak, sve ove pojave mogu se efikasno ublažiti ukoliko obratimo dovoljno pažnje na hidrataciju, kako spolja, tako i iznutra. I  naravno, ne smemo zaboraviti da je nega i hidratacija kože važna tokom čitave godine kako bismo sačuvali njen zdrav i negovan izgled.

   

  Funkcije kože

   

  Koža je najveći organ ljudskog tela, pa je samim tim i najizloženija spoljašnjim uticajima. Pored zaštitine funkcije koju pre svega ima, ona za nas obavlja i mnoge druge važne funkcije poput termoregulacije, stvaranja vitamina D…

  Koža je sastavljena od tri sloja – površinskog, srednjeg i potkožnog. Površinski sloj, epiderm, onaj je koji nas štiti od spoljnih uticaja, pa je kontinuirana hidratacija i nega tela jako važna.

   

  Hidratacija spolja i iznutra

   

  Za zdravu i negovanu kožu od nemerljivog značaja je i zdrava ishrana i unošenje dovoljnih količina tečnosti. Dakle, nikako nije dovoljno ukoliko se koncentrišemo samo na negu koju obezbeđujemo spolja. Potrebna je i kontinuirana nega iznutra koju ćemo najlakše obezbediti konzumiranjem zdravih namirnica bogatih vitaminima i mineralima, svežeg voća i povrća i puno vode. Za zdrav izgled kože, važno je i dovoljno sna. 

  Ipak, neophodno je da svojoj koži obezbedimo i hidrataciju spolja. To ćemo najlakše postići upotrebom proizvoda za negu koji su prilagođeni našem tipu kože. Treba birati proizvode koji vam u potpunosti odgovaraju, u zavisnosti od toga da li je vaša koža normalna, masna, suva ili osetljiva. Tokom letnjih meseci, koži više prijaju mleka i losioni za telo koji su laganije teksture i ne opterećuju kožu, kao i tuširanje umereno toplom vodom (nikako hladnom ili vrelom) uz upotrebu blagih kupki i gelova za tuširanje koji je neće dodatno isušiti.

   

  Zaštita kože od sunca

   

  Jedna od najvažnijih stvari koje ne smemo zaboraviti tokom letnjih meseci jesu i proizvodi za sunčanje.  Kvalitetne kreme za sunčanje sa visokim zaštitinim faktorom najefikasnije će sačuvati našu kožu od štetnih uticaja UV zraka. 

  Poslednjih decenija je usled oštećenog ozonskog omotača štetno zračenje višestruko povećano. Negativne posledice koje prekomerno izlaganje suncu može prouzrokovati mogu, nažalost, biti i mnogo ozbiljnije od onih koje se odnose na narušen izgled kože, njeno isušivanje, pojavu bora i prerano starenje. Zbog toga je pre svega važno sunčeve zrake izbegavati koliko god je to moguće u onom najkritičnijem delu dana – od 10 do 16h i, naravno, redovno nanositi proizvode za sunčanje, čak i onda kada niste na plaži. Ovo se naročito odnosi na lice.

  Proizvodi kao što je Eucerin Sun Transparent sprej mogu biti veoma korisni kada je zaštita kože od sunca u pitanju. Ipak, ne treba zaboraviti da nijedan proizvod ne može pružiti stoprocentnu zaštitu, pa je najvažnije ponašati se odgovorno i brinuti o zdravlju svoje kože na adekvatan način.

   

   

   

   

   

   

   

  Besplatna
  dostava

  Besplatna dostava
  za porudžbenice
  preko 5000 rsd

  Načini
  plaćanja

  Online plaćanje
  ili prilikom
  preuzimanja paketa

  Ino
  pošiljke

  Moguće slanje
  paketa u sve zemlje
  sveta DHL službom

  Sigurna
  kupovina

  Sigurna online
  kupovine posredstvom
  AllSecure sistema

  Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing