• Higijena usta

    • 14.11.2019
    Higijena usta

    „Osmeh je i dalje najjeftiniji poklon koji možemo pokloniti bilo kome, a ipak njegove moći mogu pobediti kraljevstva.“ Og Mandino

    Vekovima su ljudi pronalazili iskrenu lepotu i divljenje u nežnom pogledu i iskrenom osmehu. Neke od najdubljih reči i večnih ljubavi inspirisane su blagim i prostodušnim osmesima. Umetnička dela koja su od trenutka svog nastanka postala vanvremenska, svoju draž su zaradila zagonetnim osmehivanjem muza.

    Savremeni izgled žena i ono što se smatra modernim varira iz dana u dan. Pregrtš novih kozmetičkih proizvoda i milion različitih proizvođača i podtipova jednog te istog proizvoda dostižu svoj vrhunac, a potom padaju u senku novog otkrića za tili čas. Mimo današnje mode i stila, dan-danas se smatra da je osmeh najprivlačnija stvar koju žena može da obuče, a da je ne košta ništa.

    Daleko od toga da današnji kozmetički proizvodi ne čine čuda i da nam ne pomažu da svetu prikažemo najbolju verziju sebe. neminovno je da i pripadnici jačeg i lepšeg pola smatraju da su topao pogled i blistav osmeh najveći ukras svakog lica.

    Osim estetskih prednosti lepog osmeha, održavanjem higijene usta sačuvali ste sebe i svoje zdravlje mnogobrojnih tegoba i nečistoća. Mnogi od nas su u zabludi da će zdravlje zuba i svežinu zadaha održati površnim pranjem zuba dva do tri puta dnevno. Bez obzira na to koliko vlakana ima vaša četkica, bilo različitih dužina i čvrstoće, sa njom ćete uspeti da očistite samo oko 70% usne duplje. Možda vam to zvuči kao zadovoljavajući procenat, ali zapravo i najmanje zapostavljanje teško pristupačnih mesta može prouzrakovati vrtoglave posledice.

    Periodoncijum je posebno vezivno tkivo koje okružuje koren zuba i pričvršćuje ga za fascikularnu kost. Parodontopatija ili parodontoza je progresivna i degenerativna bolest parodoncijuma koja dovodi do klaćenja, pomeranja i ispadanja zuba. Prvi simptomi parodontopatije su upala desni, formiranje džepova i gubitak koštanog tkiva. Krajnji rezultat ove bolesti je krajnje poražavajuć. Nažalost, ovo je najzastupljenije oboljenje, odmah posle karijesa.

    Kako biste izbegli ova nedaća, neophodno je da koristite CURAPROX interdentalne četkice. Ove četkice su prikladne za čišćenje i najužih interdentalnih prostora. Redovnom upotrebom ovih četkica možemo sprečiti nastanak karijesa u interdentalnom prostoru, upalu desni i kasnije moguće ispadanje zuba. Curaprox CPS interdentalne četkice uklanjaju zubne naslage iz interdentalnog prostora gde ih četkica za zube ne može očistiti. U prodaji možete naći različite veličine ovih četkica; što je veći broj – četkica je deblja. Zavisno od širine interdentalnih prostora bira se broj interdentalne četkice. Jednostavne su za upotrebu, dovoljno je samo jednom provući četkicu između zuba.

    Naravno, svakodnevno pranje tradicionalnim četkicama takođe može da učestvuje u garantovanju zdravlja vaših desni. LACALUT pasta aktiv je zubna pasta za prevenciju paradontoze. Vidno učvršćuje desni, štiti od krvarenja, upala i karijesa. Sadrži aluminijum laktat i aluminijum fluorid, uz dodatak hlorheksidina, alantoina i bisabolola. Aluminijum laktat zaustavlja krvarenje stezanjem desni, aluminijum fluorid deluje antikarijesno, hlorheksidin diglukonat antiseptički, a bisabolol i alantoin protivupalno i umirujuće.

    Neosporiva je činjenica da čak i kada temeljno i svakodnevno vodite računa o higijeni vaših zuba ipak je moguće da nemate osmeh o kom ste maštali. Zubi su zdravi, beli, ali, nažalost, krivi. Tada se odlučujete za stavljanje fiksne proteze. Nošenje fiksne proteze se pokazalo izuzetno uspešno i efikasno u skoro svakom slučaju. Konstantno nošenje i sila usmerena na zub, dovode do toga da se zubi pomeraju. U zavisnosti od slučaja, uz redovne kontrole zubi se mogu ispraviti i za godinu. Do tada, na vama je da se podvrgnete higijeni odgovarajućoj vašoj situacji. 

    SoWash hydro jet oralni irigator osmišljen je sa ciljem razvoja oralne higijene. Proizvod je efikasan, lak za upotrebu i dostupan po povoljnoj ceni. Koristi se kao podrška uobičajenoj oralnoj higijeni. Najefikasniji je upravo kod korisnika sa otežanim uslovima održavanja oralne higijene, usled fiksne proteze, implanta i slično. Osim čišćenja interdentalnih prostora vrši i masažu desni. SoWash hydro jet lako se postavlja na vrh slavine zahvaljujući specijalnom filteru koji je deo pakovanja i prilagođen je svim standardnim česmama. Regulacija pritiska i temperature vrši se direktno na česmi.

    Naravno, najmanje što za sebe i svoje zdravlje možete da učinite to je da koristite odgovarajuće proizvode u svakodnevnom pranju zuba. Parodontax Complete Protection pasta za zube poseduje nekoliko prednosti za jače zube i zdravije desni. Korišćenjem ove paste za zube sebi ste obezbedili osvežen dah, jačanje zubne gleđi, temeljno čišćenje, efekat izbeljivanja, rešavanje problema sa desnima, stvaranje osećaja čistoće, uklanjanje plaka i pričvršćivanje desni.

    „Osmeh, to je ključ koji odgovara bravi svačijeg srca.“ Anthoni J. D'Angelo

    Od malena nas uče da lepa reč i gvozdena vrata otvara. Osmesi, čak i oni sramežljivi, pomalo nesigurni, promeniće vaš ili nečiji pogled na svet. Kome god da je vaš osmeh upućen danas, neka sa njega svako može da pročita da ste zadovoljni sobom i svetom oko sebe.

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing