• Kako ojačati imunitet?

  • 16.06.2019
  Kako ojačati imunitet?

  Promene spoljašnje temperature se negativno odražavaju na naš organizam. Visoka temperatura, malaksalost, sklonost ka infekcijama, prehladama i alergijskim reakcijama javljaju se zbog oslabljenog imunog sistema ili jednostavno rečeno pada imuniteta. Kako očuvati imunitet? Kako se sačuvati od bakterija, virusa i alergena?  

  Simptomi pada imuniteta

  Svi smo se bar jednom suočili sa padom imuniteta. Simptomi se razlikuju od osobe do osobe, kao i način kojim se oni manifestuju. Bezvoljnost, umor, pojava gljivica i virusa, nedostatak sna ili pak loše spavanje su  neki od simptoma pada imuniteta. Ispucala kosa, opadanje kose, pucanje noktiju, suva koža takođe mogu ukazivati da imate problema sa imunitetom. Međutim, postoje i neka stanja koja ukazuju da je došlo do pada imuniteta. Pojava herpesa i to uglavnom na sluzokoži usne, najčešće je stanje koje je posledica pada imuniteta. 

  Najveći problem savremenog doba zvano stres kome smo svi izloženi u velikoj meri najviše utiče na naš organizam. Takođe, droga, alkohol, aditivi iz hrane, arome, veštačke boje mogu u određenoj meri uticati na pad imuniteta.

  Šta je to imunitet? 

  Imunitet je sposobnost organizma da odgovori na mikroorganizme i sve druge izazove koji nam dolaze iz spoljnjeg sveta. Imunitet može biti prirodan ali i stečen ili tzv. veštački imunitet. Stečeni se dobija vakcinacijom protiv određenih bolesti. 

  Kako ojačati imunitet? 

  Zdraviji način života, zdravija ishrana, više fizičke aktivnost, manje stresa, više sna – zvuči idealno, ali to jeste najbolji recept i lek koji možete podariti svom organizmu. Metoda je mnogo, ali postoji jedna zajednička nit, a to je upornost. Da biste uspeli u tome, morate biti istrajni i odgovorni. 

  Kako ojačati imunitet zdravijom ishranom?

  Ishrana mora biti raznovrsna, prirodna i umerena. Smanjiti unos belog rafinisanog šećera, testa, grickalica i veštačkih prerađevina. Sve to zamenite voćem, povrćem, prirodnim sokovima, ribom, odnosno vaša ishrana mora biti obogaćena vitaminima. Jačanju imuniteta mogu pomoći i dijetetski suplementi jer njima unosimo određenu količinu vitamina i minerala koji izostaju u svakodnevnoj ishrani. U odabiru najboljeg suplementa posavetujte se sa vašim lekarom i farmaceutom, koji će vam preporučiti najpogodniji za vas. 

  Među prirodnim suplementima ubrajaju se đumbir, beli luk, propolis, zeleni čaj, med, matični mleč. Svaki od njih pozitivno utiče na vaš organizam i pomaže vam da ojačate oslabljen imuni sistem. 

  Terranova vitamini B kompleksa sa vitaminom C

  Za očuvanje imuniteta posebno se preporučuje Terranova vitamini B kompleksa sa vitaminom C koji sadrži 8 vitamina. Sadrže i folnu kiselinu u obliku folata (L-metiofolat) i B12 (metilkobalamin) koji  u takvom aktivnom obliku postižu najbolju bioraspoloživost. To znači da se značajno pospešuje njihova apsorpcija i dalja upotreba u telu. Folna kiselina i B12 u neaktivnom obliku teže da budu eliminisani pre nego što obave svoju funkciju u organizmu. Pakovanje sadrži 50 kapsula, i pored jačanja imunog sistema preporučuje se i za smanjenje umora, ali i za održavanje normalnog mentalnog stanja.

  Besplatna
  dostava

  Besplatna dostava
  za porudžbenice
  preko 4000 rsd

  Načini
  plaćanja

  Online plaćanje
  ili prilikom
  preuzimanja paketa

  Ino
  pošiljke

  Moguće slanje
  paketa u sve zemlje
  sveta DHL službom

  Sigurna
  kupovina

  Sigurna online
  kupovine posredstvom
  AllSecure sistema

  Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing