• Kako ojačati imunitet?

    • 16.06.2019
    Kako ojačati imunitet?

    Promene spoljašnje temperature se negativno odražavaju na naš organizam. Visoka temperatura, malaksalost, sklonost ka infekcijama, prehladama i alergijskim reakcijama javljaju se zbog oslabljenog imunog sistema ili jednostavno rečeno pada imuniteta. Kako očuvati imunitet? Kako se sačuvati od bakterija, virusa i alergena?  

    Simptomi pada imuniteta

    Svi smo se bar jednom suočili sa padom imuniteta. Simptomi se razlikuju od osobe do osobe, kao i način kojim se oni manifestuju. Bezvoljnost, umor, pojava gljivica i virusa, nedostatak sna ili pak loše spavanje su  neki od simptoma pada imuniteta. Ispucala kosa, opadanje kose, pucanje noktiju, suva koža takođe mogu ukazivati da imate problema sa imunitetom. Međutim, postoje i neka stanja koja ukazuju da je došlo do pada imuniteta. Pojava herpesa i to uglavnom na sluzokoži usne, najčešće je stanje koje je posledica pada imuniteta. 

    Najveći problem savremenog doba zvano stres kome smo svi izloženi u velikoj meri najviše utiče na naš organizam. Takođe, droga, alkohol, aditivi iz hrane, arome, veštačke boje mogu u određenoj meri uticati na pad imuniteta.

    Šta je to imunitet? 

    Imunitet je sposobnost organizma da odgovori na mikroorganizme i sve druge izazove koji nam dolaze iz spoljnjeg sveta. Imunitet može biti prirodan ali i stečen ili tzv. veštački imunitet. Stečeni se dobija vakcinacijom protiv određenih bolesti. 

    Kako ojačati imunitet? 

    Zdraviji način života, zdravija ishrana, više fizičke aktivnost, manje stresa, više sna – zvuči idealno, ali to jeste najbolji recept i lek koji možete podariti svom organizmu. Metoda je mnogo, ali postoji jedna zajednička nit, a to je upornost. Da biste uspeli u tome, morate biti istrajni i odgovorni. 

    Kako ojačati imunitet zdravijom ishranom?

    Ishrana mora biti raznovrsna, prirodna i umerena. Smanjiti unos belog rafinisanog šećera, testa, grickalica i veštačkih prerađevina. Sve to zamenite voćem, povrćem, prirodnim sokovima, ribom, odnosno vaša ishrana mora biti obogaćena vitaminima. Jačanju imuniteta mogu pomoći i dijetetski suplementi jer njima unosimo određenu količinu vitamina i minerala koji izostaju u svakodnevnoj ishrani. U odabiru najboljeg suplementa posavetujte se sa vašim lekarom i farmaceutom, koji će vam preporučiti najpogodniji za vas. 

    Među prirodnim suplementima ubrajaju se đumbir, beli luk, propolis, zeleni čaj, med, matični mleč. Svaki od njih pozitivno utiče na vaš organizam i pomaže vam da ojačate oslabljen imuni sistem. 

    Terranova vitamini B kompleksa sa vitaminom C

    Za očuvanje imuniteta posebno se preporučuje Terranova vitamini B kompleksa sa vitaminom C koji sadrži 8 vitamina. Sadrže i folnu kiselinu u obliku folata (L-metiofolat) i B12 (metilkobalamin) koji  u takvom aktivnom obliku postižu najbolju bioraspoloživost. To znači da se značajno pospešuje njihova apsorpcija i dalja upotreba u telu. Folna kiselina i B12 u neaktivnom obliku teže da budu eliminisani pre nego što obave svoju funkciju u organizmu. Pakovanje sadrži 50 kapsula, i pored jačanja imunog sistema preporučuje se i za smanjenje umora, ali i za održavanje normalnog mentalnog stanja.

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing