Info linija 011/23-93-490 Besplatna dostava (min. 3500 rsd do 2kg)

Kako ojačati imunitet?

Jačanje imuniteta


Promene spoljašnje temperature se negativno odražavaju na naš organizam. Visoka temperatura, malaksalost, sklonost ka infekcijama, prehladama i alergijskim reakcijama javljaju se zbog oslabljenog imunog sistema ili jednostavno rečeno pada imuniteta. Kako očuvati imunitet? Kako se sačuvati od bakterija, virusa i alergena?


Simptomi pada imuniteta


Svi smo se bar jednom suočili sa padom imuniteta. Simptomi se razlikuju od osobe do osobe, kao i način kojim se oni manifestuju. Bezvoljnost, umor, pojava gljivica i virusa, nedostatak sna ili pak loše spavanje su  neki od simptoma pada imuniteta. Ispucala kosa, opadanje kose, pucanje noktiju, suva koža takođe mogu ukazivati da imate problema sa imunitetom. Međutim, postoje i neka stanja koja ukazuju da je došlo do pada imuniteta. Pojava herpesa i to uglavnom na sluzokoži usne, najčešće je stanje koje je posledica pada imuniteta. 

Najveći problem savremenog doba zvano stres kome smo svi izloženi u velikoj meri najviše utiče na naš organizam. Takođe, droga, alkohol, aditivi iz hrane, arome, veštačke boje mogu u određenoj meri uticati na pad imuniteta.


Šta je to imunitet? 


Imunitet je sposobnost organizma da odgovori na mikroorganizme i sve druge izazove koji nam dolaze iz spoljnjeg sveta. Imunitet može biti prirodan ali i stečen ili tzv. veštački imunitet. Stečeni se dobija vakcinacijom protiv određenih bolesti. 


Kako ojačati imunitet? 


Zdraviji način života, zdravija ishrana, više fizičke aktivnost, manje stresa, više sna – zvuči idealno, ali to jeste najbolji recept i lek koji možete podariti svom organizmu. Metoda je mnogo, ali postoji jedna zajednička nit, a to je upornost. Da biste uspeli u tome, morate biti istrajni i odgovorni. 

jacanje imuniteta


Kako ojačati imunitet zdravijom ishranom?


Ishrana mora biti raznovrsna, prirodna i umerena. Smanjiti unos belog rafinisanog šećera, testa, grickalica i veštačkih prerađevina. Sve to zamenite voćem, povrćem, prirodnim sokovima, ribom, odnosno vaša ishrana mora biti obogaćena vitaminima. Jačanju imuniteta mogu pomoći i dijetetski suplementi jer njima unosimo određenu količinu vitamina i minerala koji izostaju u svakodnevnoj ishrani. U odabiru najboljeg suplementa posavetujte se sa vašim lekarom i farmaceutom, koji će vam preporučiti najpogodniji za vas. 

Među prirodnim suplementima ubrajaju se đumbir, beli luk, propolis, zeleni čaj, med, matični mleč. Svaki od njih pozitivno utiče na vaš organizam i pomaže vam da ojačate oslabljen imuni sistem. 

imunitet


Terranova vitamini B kompleksa sa vitaminom C


Za očuvanje imuniteta posebno se preporučuje Terranova vitamini B kompleksa sa vitaminom C koji sadrži 8 vitamina. Sadrže i folnu kiselinu u obliku folata (L-metiofolat) i B12 (metilkobalamin) koji  u takvom aktivnom obliku postižu najbolju bioraspoloživost. To znači da se značajno pospešuje njihova apsorpcija i dalja upotreba u telu. Folna kiselina i B12 u neaktivnom obliku teže da budu eliminisani pre nego što obave svoju funkciju u organizmu. Pakovanje sadrži 50 kapsula, i pored jačanja imunog sistema preporučuje se i za smanjenje umora, ali i za održavanje normalnog mentalnog stanja.


Iz iste kategorije:

Zaštita od sunca

Zaštita od sunca

Sunce je neophodno za život na Zemlji. Opšte je poznato sa su ga još stare kulture poštovale kao božanstvo. Međutim, u današnje vreme o suncu se govori samo u kontekstu štetnog delovanja, UV zraka i melanoma, dok se njegove dobre osobine prećutkuju. Našem telu je potrebna sunčeva svetlost radi stvaranja vitamina D koji je neophodan za rast i zašitu kostiju i zuba...

Pročitajte više
Prolećna depresija

Prolećna depresija

Većina nas se svakoga proleća susreće sa istim problemom.Nervozni smo, mrzovoljni, teško ustajemo ujutru. Govorimo kako smo na ivici snage, nemamo ni volje ni energije za bilo šta. Razmišljamo o nekim stvarima iz prošlosti koje su nas ranije povređivale i na taj način jos više remetimo svoje raspoloženje.Tragamo najpre za prirod...

Pročitajte više
Da li znate dovoljno o folnoj kiselini?

Da li znate dovoljno o folnoj kiselini?

Deficit izaziva ozbiljne zdravstvene probleme, saznajte koje!Folna kiselina se još se naziva folacin i vitamin B9, otkrivena je 40-tih godina prošlog veka. Folna kiselina je po hemijskoj strukturi pteroilmonoglutaminska kiselina i rastvorljiv je u vodi. Važno je znati da je organizam ne sintetiše, pa se mora unositi ili putem hrane ili dijete...

Pročitajte više