Info linija 011/23-93-490 Besplatna dostava (min. 3500 rsd do 2kg)

Kako ojačati imunitet?

Jačanje imuniteta


Promene spoljašnje temperature se negativno odražavaju na naš organizam. Visoka temperatura, malaksalost, sklonost ka infekcijama, prehladama i alergijskim reakcijama javljaju se zbog oslabljenog imunog sistema ili jednostavno rečeno pada imuniteta. Kako očuvati imunitet? Kako se sačuvati od bakterija, virusa i alergena?


Simptomi pada imuniteta


Svi smo se bar jednom suočili sa padom imuniteta. Simptomi se razlikuju od osobe do osobe, kao i način kojim se oni manifestuju. Bezvoljnost, umor, pojava gljivica i virusa, nedostatak sna ili pak loše spavanje su  neki od simptoma pada imuniteta. Ispucala kosa, opadanje kose, pucanje noktiju, suva koža takođe mogu ukazivati da imate problema sa imunitetom. Međutim, postoje i neka stanja koja ukazuju da je došlo do pada imuniteta. Pojava herpesa i to uglavnom na sluzokoži usne, najčešće je stanje koje je posledica pada imuniteta. 

Najveći problem savremenog doba zvano stres kome smo svi izloženi u velikoj meri najviše utiče na naš organizam. Takođe, droga, alkohol, aditivi iz hrane, arome, veštačke boje mogu u određenoj meri uticati na pad imuniteta.


Šta je to imunitet? 


Imunitet je sposobnost organizma da odgovori na mikroorganizme i sve druge izazove koji nam dolaze iz spoljnjeg sveta. Imunitet može biti prirodan ali i stečen ili tzv. veštački imunitet. Stečeni se dobija vakcinacijom protiv određenih bolesti. 


Kako ojačati imunitet? 


Zdraviji način života, zdravija ishrana, više fizičke aktivnost, manje stresa, više sna – zvuči idealno, ali to jeste najbolji recept i lek koji možete podariti svom organizmu. Metoda je mnogo, ali postoji jedna zajednička nit, a to je upornost. Da biste uspeli u tome, morate biti istrajni i odgovorni. 

jacanje imuniteta


Kako ojačati imunitet zdravijom ishranom?


Ishrana mora biti raznovrsna, prirodna i umerena. Smanjiti unos belog rafinisanog šećera, testa, grickalica i veštačkih prerađevina. Sve to zamenite voćem, povrćem, prirodnim sokovima, ribom, odnosno vaša ishrana mora biti obogaćena vitaminima. Jačanju imuniteta mogu pomoći i dijetetski suplementi jer njima unosimo određenu količinu vitamina i minerala koji izostaju u svakodnevnoj ishrani. U odabiru najboljeg suplementa posavetujte se sa vašim lekarom i farmaceutom, koji će vam preporučiti najpogodniji za vas. 

Među prirodnim suplementima ubrajaju se đumbir, beli luk, propolis, zeleni čaj, med, matični mleč. Svaki od njih pozitivno utiče na vaš organizam i pomaže vam da ojačate oslabljen imuni sistem. 

imunitet


Terranova vitamini B kompleksa sa vitaminom C


Za očuvanje imuniteta posebno se preporučuje Terranova vitamini B kompleksa sa vitaminom C koji sadrži 8 vitamina. Sadrže i folnu kiselinu u obliku folata (L-metiofolat) i B12 (metilkobalamin) koji  u takvom aktivnom obliku postižu najbolju bioraspoloživost. To znači da se značajno pospešuje njihova apsorpcija i dalja upotreba u telu. Folna kiselina i B12 u neaktivnom obliku teže da budu eliminisani pre nego što obave svoju funkciju u organizmu. Pakovanje sadrži 50 kapsula, i pored jačanja imunog sistema preporučuje se i za smanjenje umora, ali i za održavanje normalnog mentalnog stanja.


Iz iste kategorije:

Prolećna depresija

Prolećna depresija

Većina nas se svakoga proleća susreće sa istim problemom.Nervozni smo, mrzovoljni, teško ustajemo ujutru. Govorimo kako smo na ivici snage, nemamo ni volje ni energije za bilo šta. Razmišljamo o nekim stvarima iz prošlosti koje su nas ranije povređivale i na taj način jos više remetimo svoje raspoloženje.Tragamo najpre za prirod...

Pročitajte više
Simptomi trudnoće

Simptomi trudnoće

Svaki čovek je jedinstven. Individua za sebe. Originalan i neponovljiv. Upravo se zato i simptomi neke bolesti i stanja manifestuju potpuno drugačije kod jedne, a potpuno drugačije kod druge osobe. Uloga simptoma značajna je za brže postavljanje dijagnoze stanja koje ih je izazvalo.  Tako se i simptomi trudnoće razlikuju od žene do žene. Jedan od razloga jes...

Pročitajte više
Atopijski dermatritis

Atopijski dermatritis

Atopijski dermatitis pogađa odrasle, decu i bebe. Atopična koža je veoma suva i sklona iritaciji. Atopijski dermatitis se najčešće javlja između drugog i trećeg meseca života i to pojavom crvenih pečata, jasno ograničenih na obrazima, šakama, a kasnije i na zonama pregiba laktova i kolena. Oboljenje se razvija kroz aktivne faze u kojima koža bukne i...

Pročitajte više