• Kako se izboriti sa suvim stopalima i ispucalim petama?

    • 20.05.2019
    Kako se izboriti sa suvim stopalima i ispucalim petama?

    Sa problemom suvih stopla i ispucalih peta suočava se veliki broj osoba. Loša obuća, nedovoljan unos tečnosti, nepravilna ishrana  samo su neki od uzročnika ovog problema.

    Osobe obolele od dijabetesa (šećerne bolesti), sportisti, osobe koje su dugo nose zatvorenu obuću zbog prirode posla,  moraju posebno da vode računa o higijeni stopala. S obzirom na to da se živi užurbano, sve je manje vremena koje se odvaja za adekvatnu higijenu stopala. Ispucale pete nisu samo estetski problem. Ako se stopala ne neguju na pravilan način, koža puca i mogu se javiti i duboke ragade na petama koje su veoma bolne. 

     

    Pet saveta kako pravilno negovati stopala:

    • Birajte otvorenu obuću od prirodne kože

    Ukoliko provodite veći deo dana u pokretu, u zatvorenoj obući, veće su šanse da se  pojavi infekcija i kože i noktiju, najčešće se javlja Candida koja voli mračnu i vlažnu sredinu. Da bi stoplo bolje disalo, preporučuje se izbor obuće napravljene od prirodne kože. 

    Poznato je da dame vole potpetice i visoke štikle. Iako to estetski deluje lepo i ženstveno, posledice trpe upravo vaša stopala. Prilikom hodanja javlja se trenje, te se koža u predelu stopala ljušti, a mogu se javiti i žuljevi. 

    • Što više vode

    Dobro poznata rečenica  Pijte što više vode i u ovom slučaju ima svoju primenu. Poznato je koliko se nedostatak vode odražava na organizam, pa tako i na ovaj deo tela. Manjak vode pojačava se nivo suvoće i kože stopala. 

    • Prirodni lek

    Soda bikarbona smatra se prirodnim „čudotvorcem“. Njena primena je višestruka, pa se tako može koristi kao dodatak kupkama. Ono što je čini tako delotvornom jesu antiseptička svojstva. U četiri litara vode dodate tri kašike sode, potopite stopala na 20 minuta. Nakon toga se preporučuje da namažate kremu. Ovaj postupak bi valjalo ponavljati nekoliko nedelja u kontinuitetu. 

    • Mažite stopala i kada ste na suncu

    Da li ste znali da se prekomerno izlaganje suncu negativno odražava i na vaša stopala? Veorvali ili ne, tako je. Stopala su uglavnom deo tela koji ne mažemo kremama za sunčanje što ih čini podložnijim za pojavu opekotina usled kojih koža puca i ljušti se. 

    • Redovna higijena i nega stopala su najvažniji

    Redovna nega i adekvatna higijena su imperativ. Bez toga ne možete očekivati rezultate. Pored redovnog unošenja tečnosti, pravilne ishrane, otvorene obuće, krenute sa kupkama i kućnim pilinzima. Ne morate uvek ići kozmetičara. Postoje prirodni proizvodi koji vam mogu vratiti glatka i nežna stopala. 

     

    Problem suvih stopala nije nerešiv i pored prirodnih kupki koje možete sami praviti u svom domu, možete se osloniti i na veliki broj preparata koji će vam pomoći da se izborite sa suvim stopalama i vratite im prvobitni sjaj. Tu su kreme na bazi uree, alantoina , pilinzi, maske  za stopala. Stopala treba podjednako negovati i leti zimi. Greška je da zaboravimo na stopala, kada udjemo u zatvorenu obuću. 

    Pogledajte proizvode za negu stopala: Parasoftin čarapeEucerin krema za stoplalaCrevil krema za peteMaxiderma balzam za pete i stopalaDiabetwell krem.

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing