Info linija 011/23-93-490 Besplatna dostava (min. 3800 rsd do 2kg)

Kako se rešiti celulita?Celulit je sloj masnih naslaga koji se nalazi ispod kože. Ove masne naslage su nepravilno raspoređene ispod kože što se ispoljava u vidu kvržica. 

Celulit prolazi u četiri stadijuma:

 1. onaj u kojem celulit nije vidljiv golim okom niti kada se koža uštine između prstiju
 2. celulit nije vidljiv golim okom ali se kvržice javljaju kada se koža uštine prstima
 3. kada nije vidljiv dok stojite ali jeste kada sednete ili legnete i kada stvorite pritisak na određeni deo tela zahvaćenim celulitom
 4. u kojem se celulit se vidi goilm okom bez ikakvog fizičkog uticaja na njega

Najčešći uticaji na nastanak celulita:

 • Nasledni faktori - odnosi se na debljinu kože i njenu elastičnost
 • Pol - žene su sklonije celulitu. Razlog leži u hormonima, tačnije u estrogenu. Muškarci imaju deblju kožu pa je količina masnih naslaga i celulita manje vidljiva.
 • Loša ishrana puna masne i začinjene hrane, puno ugljenih hidrata i malo vlakana.
 • Nedovoljno kretanje i ne aktivan stil života.
 • Nagomilavanje toksina u potkožnom tkivu usled loših životnih navika kao što je pušenje.

 • Hormonski faktori, uglavnom su krivi estrogen, isnsulin, prolaktin i hormoni štitne žlezde.
 • Pogrešna odeća koja steže i ometa normalnu cirkulaciju krvi na kritičnim delovima tela.

Prirodni lekovi protiv celulita:

 • Likopen – može pomoći u sprečavanju lomljenja kolagena koji vodi ka pojavi celulita. Ima ga u paradajzu (daje mu crvenu boju), lubenici, grepfrutu... 
 • Voda – ako pijemo dosta vode i jedemo hranu bogatu vodom izbacićemo toksine i masnoću iz tela i organizma.
 • Kokosovo ulje – koristite ga za masažu i uspešno cete obnoviti ćelije a ukoniti one   "mrtve".
 • Zeleni čaj – za celulti je dobar je sadrži kofein i teobromin koji oslobađa masti zarobljene u potkožnom tkivu i omogućavaju sagorevanje. Pomaže u osolobađanju viška tečnosti koja se akumulira u celulit.Preporučuje se dve šolje ovog čaja dnevno. 
 • Bosiljak – potpomaže cirkulaciju i ubrzava metabolizam. Možete ga piti a možete i raditi masažu zahvaćenih delova tela celutom sa uljem od bosiljka.
 • Đumbir – potpomaže u vezivanju kiseonika u telu. Može se koristiti kao krema (izmiksovati svež đumbir) ili napraviti sok.

 • Kafa – glavni sastojak kafe kofein deluje površinki tako što širi krve sudove i zateže tkivo i površinu kože. Poboljšava površinsku cirkulaciju pa time sprečava zadržavanje vode i zadržavanje toksina koji mogu biti uzrok pojave celulita. Može se koristiti u vidu pilinga i obloga.
 •  Čaj od maslačka – kao diuretik utiče na to da izbacivanjem viška vode telo izbacuje i važne zalihe kalijuma, maslačak je izuzetak jer sadrzi veće zalihe kalijuma .
 • Čaj od koprive – ubrzava deteksikacuju i cirkulaciju organizma što dovodi do smanjenja mogućnosti pojave celulita. 
 • Bršljan – sadrži u sebi saponozide, jabučnu i mravlju kiselinu, tanine , pektin i holesterin. Najdelotvorniji je hederin glikozid iz listova koji u malim količinama poboljšava cirkulaciju i ima sposobnost da utrljavanjem u kožu omekšava i rastvara čvoriće celulita. Od njega se uglavnom sprema gel ili ulje koje se nanosi na kožu ali može se pripremiti i čaj. 

Celulit nije samo estetski već može postati i zdravstveni problem,zato bi bilo dobro odmah započeti lečenje i ne čekati da se on poveća.


Iz iste kategorije:

Šta su policistični jajnici?

Šta su policistični jajnici?

Jedna od najčešćih hormonskih bolesti koja se javlja kod žena nosi naziv polistični jajnici. Statistike sa zapada govore da svaka deseta žena ima problem sa tim. Sam naziv vezuje se izgled jajnika koji tada mogu biti znatno veći od normalnih i oko kojih se nalazi veliki broj cisti veličine ne većih od 8 milimetara. Simptomi polisitčnih jajnika Ka...

Pročitajte više
Simptomi trudnoće

Simptomi trudnoće

Svaki čovek je jedinstven. Individua za sebe. Originalan i neponovljiv. Upravo se zato i simptomi neke bolesti i stanja manifestuju potpuno drugačije kod jedne, a potpuno drugačije kod druge osobe. Uloga simptoma značajna je za brže postavljanje dijagnoze stanja koje ih je izazvalo.  Tako se i simptomi trudnoće razlikuju od žene do žene. Jedan od razloga jes...

Pročitajte više
Nega kože u jesen

Nega kože u jesen

Jesen se obično opisuje kao setno i tmurno godišnje doba. Kao period kada sve zamire i utihne. Bakarne boje lišća, zlatni odsjaji požutele trave i zagasiti zraci stvaraju kombinaciju vrednu pažnje. Kišni dani, nemirni vetrovi i povremeno sunce komešaju naša raspoloženja. Samo retki znaju da cene i da se dive lepotama jeseni. Oni...

Pročitajte više