Info linija 011/23-93-490 Besplatna dostava (min. 3500 rsd do 2kg)

Kako smršati pre leta?

Opsednutost težinom nije problem savremenog doba, već nešto što postoji vekovima. Žene su nekada nosile steznike kako bi im strukovi bili što uži, izbeljivale su kožu kako bi delovale mršavije. Danas je to malo drugačije, ali je ta potreba da imamo savršeno telo ostala do dana današnjeg. Opsednutost telesnom težinom posebno dolazi do izražaja u mesecima koji prethode letu. 

Tada posežemo za svim metodama kako bismo smanjile koji centimetar u butinama ili u struku da bi smo spremno dočekale leto. Veliki udeo u tome ima i sam metabolizam. Kod onih koji metabolizam brzo radi, višak kilograma se brzo i lako eliminiše, ali je naravno važno ostati dosledan svom cilju. 

Pored redukovanja ishrane koju svi preporučuju postoje i neke druge stvari koje bi trebalo sprovesti u delo ne samo zbog izgleda već i zbog samog zdravlja. 

Što više tečnosti

Koliko puta vam se desilo da zaboravite da popijete vodu u toku dana? To je greška, jer upravo jedan od odogovara na pitanje kako smršati jeste da treba piti što više tečnosti. I u tome ne treba preterivati, ali minimum koji jeste poželjan i koji savetuju lekari jeste dva do dva i po litara tečnosti na dnevnom vodu. To se posebno preporučuje tokom leta kada smo izloženi visokim temperaturama i kada brzo dehidriramo. Zamenite veštačke sokove, prirodnim napicima poput čaja ili limunade. Redovno hidrirajte telo i dobićete odličnu bazu koji će podsticati vaš metabolizam da izbaci masti i ostale nepoželjne stvari iz organizma. 

Pokrenite se

Druga stvar u nizu jeste fizička aktivnost. To ne znači da morate odmah da krenete sa teškim treninzima u teretani ili svakodnevnom trčanju kao da se spremate za maraton. Svakodnevna šetnja, nekorišćenje lifta samo se neke od stvari koje možete krenuti da praktikujete. Na ovaj način aktivirićate organizam i ta masa koja je višak krenuće da se topi. Naravno tu je i vožnja bicikla, ples, vožnja rolera ili nešto drugo što će svakako vama odgovarati. 

Pored gore pomenutih stvari valja pomenuti nekoliko napitaka koji su se kroz praksu kao nešto što može pomoći u regulaciji telesne težine. Sasi voda svakako jedan od najpoznatijih napitaka koji će vam pomoći da na jednostavan način smanjite kilažu. Deluje tako što podstiče metabolizam da brže procesuira unetu hranu tako da se kilogrami tope, a izbacuju masti. 

Omega 3 1000 MaxMedica

Pomenimo Omega 3 1000 mg MaxMedica dijetetski suplement koji sadrži riblje ulje bogato omega-3 masnim kiselinama. Omega 3 su esencijalne nezasićene masne kiseline koje su bitne za normalno funkcionisanje celog organizma jer povećavaju elastičnost krvnih sudova i smanjuju rizik od srčanog udara. Povoljno utiču na razne bolesti kostiju kao što su osteoartritis i osteoporoza jer blokiraju enzime koji uništavaju hrskavicu. Ulaze u sastav membrane nervnih ćelija, utiču na prenos impulsa i samim tim i na rad celog nervnog sistema i pamćenje. Poboljšavaju opšte zdravstveno stanje, i posebno su značajne za osobe sa oslabljenim imunitetom.

Jabukovo sirće protiv viška kilograma

Jedan od efektivnijih napitaka u borbi protiv viška kilograma jeste i jabukovo sirće sa vitaminom C koji se smatra prirodnim sagorevačem masti. Jabukovo sirće je bogato oligomineralima, posebno gvožđem za čiju apsorpciju je nephodan vitamin C, koji se nalazi u ovom preparatu. Preporučuje se za sagorevanje masti u organizmu, regulaciju telesne težine, bolji rad organa za varenje, čišćenje organizma od toksina i povećanje otpornosti i regulaciju holesterola i triglicerida. 

Herbafast capsule i Herbafast  Fiber

Za regulisanje telesne mase preporučuju se i Hebrafast Lady capsule. Pokazalo se da suzbijaju glad, eliminišu toksine i višak vode iz organizma i smanjuju celulit. Pored kapsula tu je i Herbafast Fiber koji je kombinacija biljnih vlakana koja smanjuju apetit, sprečavaju napade gladi i smanjuju kalorijski unos hrane, pri čemu dolazi do smanjnja telesne mase. Biljna vlakna kojih ima i u hrani, doprinose ne samo mršavljenju nego i u prevenciji mnogih bolesti. Kombinacija vitamina i minerala u proizvodu pozitivno utiču na imunitet koji može biti ugrožen u restrikcionim dijetama. Herbafast Fiber ima prebiotska svojstva. Ovo znači da ne treba da Vas zabrine ako Vam se u prvih par dana korišćenja (3-5 dana) javi osećaj nadutosti u stomaku ili „ubrzan rad creva“. 

Pored toga što će se izgubiti koji kilogram, organizam će se pročistiti od bakterija i masti koje su često pokretači ozbiljnijih zdravstvenih tegoba. Vežbajte, pijte puno tečnosti, vodite računa o ishrani, ubacite po koji napitak i dočekajte leto fit i u formi. Iz iste kategorije:

Prolećna depresija

Prolećna depresija

Većina nas se svakoga proleća susreće sa istim problemom.Nervozni smo, mrzovoljni, teško ustajemo ujutru. Govorimo kako smo na ivici snage, nemamo ni volje ni energije za bilo šta. Razmišljamo o nekim stvarima iz prošlosti koje su nas ranije povređivale i na taj način jos više remetimo svoje raspoloženje.Tragamo najpre za prirod...

Pročitajte više
Kako se izboriti sa suvim stopalima i ispucalim petama?

Kako se izboriti sa suvim stopalima i ispucalim petama?

Sa problemom suvih stopla i ispucalih peta suočava se veliki broj osoba. Loša obuća, nedovoljan unos tečnosti, nepravilna ishrana  samo su neki od uzročnika ovog problema. Osobe obolele od dijabetesa (šećerne bolesti), sportisti, osobe koje su dugo nose zatvorenu obuću zbog prirode posla,  moraju posebno da vode računa o higijeni stopala. ...

Pročitajte više
Zbogom suvoj i ispucaloj koži

Zbogom suvoj i ispucaloj koži

Kraće dane, pad temperature i tmurnije vreme smatramo upozerenjem na dolazak najvećeg neprijatelja naše kože – jeseni. Kape, šeširi, rukavice i dugački kaputi su prva pomoć u borbi protiv uticaja oštrih vetrova i suvog, hladnog vazduha na našoj kosi i koži. Ipak, nekada ni takve preventive nisu dovoljne. Kosa nam opada vi&...

Pročitajte više