Info linija 011/23-93-490 Besplatna dostava (min. 3500 rsd do 2kg)

Kako zaštiti kožu tokom zimskih meseci?


Koža je najveći organ ljudskog tela. Debljina joj varira, te je najdeblja na dlanovima i petama, dok je najtanja u predelu očnih kapaka. Njena glavna uloga jeste da štiti telo od svih štetnih uticaja koji dolaze iz spoljnog sveta, poput UV zračenja, mikroorganizama. Da bi svoju funkciju mogla da obavlja na najbolji mogući način potrebna joj je adekvatna nega i zaštita. To se posebno odnosi na zimske mesece kada je izložena lošim vremenskim uslovima kao što su niže temperature, mrazevi i vetar. 

Klimatske nepogode nisu jedina stvar koja negativno utiče na izgled našeg zaštitnog pokrivača. Boravak u zagrejanoj prostoriji se takođe loše odražava na kožu. Ukoliko se ne vodi računa koža puca, gubi se masnoća, prirodna gipkost i elastičnost, a grejanje dovodi do suve kože.


Hidratacija na prvom mestu

Prvo i osnovno pravilo jeste da hidrirate kožu. S obzirom da koža gubi vlažnost pod dejstvom gore pomenutih faktora, morate joj tu vlažnost povratiti. Posebnu pažnju treba obratiti na negu kože ruku, jer je taj deo najizloženiji spoljašnjim faktorima.  Ti delovi koži su skloniji pucanju , pa se atopična koža i ekcem najčešće tu i javljaju. 


Kreme sa biljnim uljima i hidratantnim elementima

Povedite računa o kremi koju koristite. Pored hidratantnih elemenata treba da sadrži i bilja ulja. Što se tiče nanošenja trebalo bi posle pranja lica i svakako pre izlaska napolju.  Pored toga, potrebno je utopljavati i pružiti dodatnu negu kako bi se sprečilo pucanje ili obezbedio brži oporavak ukoliko do pucanja već došlo.


Krenite sa pilingom

Često ćete čuti da bi trebalo praktikovati piling. Smatraju se sastavim delom nege  kože i prema rečima stručnjaka valjalo bi sprovoditi  ih jednom nedeljno. Pritom trebalo bi ih praktikovati tokom cele godine, ne samo tokom zimskih meseci. Potrebno je povesti računa o tipu kože i shodno tome birati adekvatan piling. Ukoliko imate suvlju kožu onda su za vas pravo rešenje neki blaži pilinzi, jer ćete oštrim i jakim samo stvoriti kontra efekat.  Piling možete napraviti i sami, kod kuće. 

Pored ruku, koža glave podjednako trpi loše vremenske uslove.  Dolazi do pojave peruta i iritacije. U tom slučaju se preporučuju prirodni preparati koji u sebi imaju vitamin E


Bolja ishrana

Nega kože nije samo spoljašnja, te je potrebno povesti računa i o unutrašnjoj, gde se misli na adekvatno unošenje hranljivih materija i tečnosti. 


Biljna ulja za negu kože

Jedan od načina da zaštite kožu tokom zimskih dana jeste upotrebom biljnih ulja.  Među njima posebno se ističu ulje jojobe, ulje masline i ulje koštica kajsije. Ulje jojobe je bogato vitaminom E, sadrži i kompleks B  te se samim tim smatra kvalitetnijim uljem u kozmetičke svrhe. Ono se lako upija, a prodire do ćelija kože i hidrira je. Posebno se preporučuje osobama koje imaju osetljivo teme i suvi tip kože. Maslinovo ulje reguliše vlažnost kože čineći kožu na taj način elastičnom i mekšom. Ulje koštica kajsije pored prirodnih vitamina sadrži i esencijalne masne kiseline što ga čini idealnim preparatom za negu kose i kože. 


Vichy MINÉRAL 89 dnevni booster za snažniju i puniju kožu

Preparat koji vam može pomoći da se zaštitite od štetnog dejstva spoljašnjih uticaja okoline jeste Vichy MINERAL 89 dnevni booster za snažniju i puniju kožu. Njegova jedinstvena formulacija sa 89% Vichy mineralizovane termalne vode i hijaluronskom kiselinom prirodnog porekla. Jača funkciju kože kao barijere koja je onda osnažena za borbu sa svakodnevnim stresnim uslovima u kojima se nalazi. Dermatološki je ispitan i potvrđene efikasnosti.


Iz iste kategorije:

Kako sprečiti opadanje kose?

Kako sprečiti opadanje kose?

Statistika pokazuje da svakodnevno izgubimo i do 80 vlasi. Prema rečima stručnjaka to je normalna pojava, što znači da svako opadanje kose nije alarmantno i nije potrebno neke specifične tretmane. Poseta lekaru se preporučuje ako kosa opada u nekom dužem periodu ili ako nije se desilo pod uticajem nekih jakih sredstava. Lista razloga za opadanje kose je po...

Pročitajte više
Da li znate dovoljno o folnoj kiselini?

Da li znate dovoljno o folnoj kiselini?

Deficit izaziva ozbiljne zdravstvene probleme, saznajte koje!Folna kiselina se još se naziva folacin i vitamin B9, otkrivena je 40-tih godina prošlog veka. Folna kiselina je po hemijskoj strukturi pteroilmonoglutaminska kiselina i rastvorljiv je u vodi. Važno je znati da je organizam ne sintetiše, pa se mora unositi ili putem hrane ili dijete...

Pročitajte više
Zaštita od sunca

Zaštita od sunca

Sunce je neophodno za život na Zemlji. Opšte je poznato sa su ga još stare kulture poštovale kao božanstvo. Međutim, u današnje vreme o suncu se govori samo u kontekstu štetnog delovanja, UV zraka i melanoma, dok se njegove dobre osobine prećutkuju. Našem telu je potrebna sunčeva svetlost radi stvaranja vitamina D koji je...

Pročitajte više