• Kako zaštititi bebu od letnjih vrućina?

    • 01.09.2019
    Kako zaštititi bebu od letnjih vrućina?

    Dolazak leta izaziva čitavu lavinu pomešanih osećanja. Raduje mu se jer ćemo konačno odložiti dosadne kapute i džemper i uskočiti i u laganu garderobu, sa druge strane sama pomisao na vrućine zadaje glavobolje. Letnje vrućine posebno brinu novopečene mame. Kako zaštiti bebu od letnjih vrućina? Koji preparati se preporučuju, a koje bi trebalo izbegavati? Da li vrućine mogu naškoditi bebi ili ne?  - Samo su neka od pitanja koja se javljaju kada leto zakuca na vrata. 

    Predijatri napominju da letnje vrućine ne mogu naškoditi bebi, ali da je svakako potrebno preduzeti neke preventivne korake. Da vašoj bebi smeta vrućina videćete iz njenog ponašanja. Bebe su obično tada nemirne, uzrujane i osećaju se nelagodno.  Taj osećaj neprijatnosti prati plač i konstatno meškoljenje po krevetu.

     

    Prostorija sa umerenom temperaturom

    Tokom letnjih meseci je važno da beba boravi u prostoriji u kojoj postoji neka optimalna temperatura, odnosno da nije previše ni hladno ali ni toplo.  Beba ne sme biti naobučena jer se time stvara dodatni kontra efekat. Nemojte je stavljati ispred ventilatora ili klima uređaja. Poželjne su i povremene kupke mlakom vodom. 

    Ne preterujte sa vodom

    Druga stvar koja se preporučuje roditeljima jeste da se vodi računa o količini tečnosti koja se daje bebama. Naime, kako pedijatri savetuju  ne bi trebalo da joj se daje puno vode, posebno ukoliko je reč o bebama koje mame još uvek doje. Višak vode može smanjiti dojenje što svakako nije dobro za bebu.

    Zaštitite bebu pre odlaska u šetnju 

    Sa druge strane, ne treba ići u krajnost i ne izvoditi bebu u šetnju. Ne treba kada je najveće sunce. To je savet koji se daje i starijim osobama. Bebu znači ne treba izlagati jakom suncu, a ukoliko je beba napolju mora biti dobro zaštićena jer je podložna opekotinama i manjim toplotnim udarima. 

    Kako da pobedite osip tokom letnjih meseci?

    Poznato je i da su bebe podložnije pojavi osipa, što posebno može biti naglašeno tokom letnjih meseci kada je toplo i kada se telo znatno više znoji.  Nošenje pelena često prouzrokuje osip, u kombinaciji sa toplotom osim može biti znatno ojačan čineći bebu još nervoznijom. U sprečavanju i umirenju pelenskog osipa može vam pomoći Mustela Vitaminska zaštitna krema. Sadrži kaprilil glikol koji sprečava razvoj bakterija, vitamin B5 i karite maslac koji umiruju kožu i čine je mekom, dok vitamin F pruža trenutno olakšanje ako je već prisutan pelenski osip. Zahvaljujući formuli visoke zaštite, Mustela zaštitna vitaminska krema pomaže jačanju kožne barijere bebe i čuva resurse matičnih ćelija. 

    Ne zaboravite na svakodnevnu negu

    Pored gore pomenutih metoda, ne zaboravite na svakodnevnu negu kože bebe. Znate kako kažu, bolje sprečiti nego lečiti. U tom slučaju jedna od boljih krema koja vam u tome može pomoći jeste Sudocrem krema.  Primenjuje se za svakodnevnu zaštitu kože prekrivene pelenama izložene iritantnim materijama stolice i mokraće, za ublažavanje simptoma ujeda komaraca (leti su komarci najveći neprijatelji kože), negu kože u slučaju blagih opekotina (npr. opekotina od sunca), negu ogrebotina na koži ali i negu kože prekrivene ekcemom. 

    FitoMel 7 junior gel protiv crvenila

    Ukoliko je beba već bila izložena sunca i počelo je crvenilo u smirivanju vam može pomoći 

    FitoMel 7 junior gel namenjen za smirenje crvene i nadražene, osetljive kože beba i dece.

    Umesto mentola sadrži koloidnu ovsenu smešu pa se može primenjivati i kod dece mlađe od tri godine. Preporučuje se posle ujeda insekata, za alergije, za opekotine i kod ovčijih boginja. 

    Ne morate više strepiti od letnjih vrućina. Budite na oprezu, primenite preventivne korake – to je najbolji način da zaštitite bebu od letnjih vrućina. 

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing