• Kineziologija

    • 23.12.2019
    Kineziologija

    Koliko puta vam se desilo da se osećate malaksalo, neispavano ili mrzovoljno bez ikakvog vidnog razloga? Znatan deo ljudi tokom čitavog dana oseća određen nivo stresa. Naša tela nekada ne umeju najbolje da se izbore sa stresom, pogotovo ako je reč o višem stepenu stresa koji se javlja sve većeg inteziteta. Nekada taj stres ume da prouzrokuje fizičke ili mentalne probleme kod ljudi. 

    Problemi sa ponašanjem, memorijom i držanjem nekada nastaju iz neuravnoteženosti tela. Kineziologija je holistička terapija koja koristi testiranje reakcije mišića za merenje motoričkog odgovora centralnog nervnog sistema na senzorni izazov. Radeći to, može se utvrditi neravnoteža i navesti metode za uravnoteženje tela. 1920-ih godina ortopedski hirurg, R.W. Lovett, razvio je sistem za testiranje i ocenjivanje snage mišića. Henry i Florence Kendall nastavili su njegov rad 1949. godine i oni su napisali knjigu „Testiranje i funkcija mišića“. Kineziologiju, kakvu danas koristimo, razvio je George Goodheart 1964. On je bio američki kiropraktičar koji je shvatio da korišćenjem specifične tehnike masiranja početka i kraja pacijentovog mišića može povećati snagu mišića. Nazvao je ovo korekcijom porekla i umetanja. Ovu novu terapiju nazvao je "primenjena kineziologija" , jer primenjuje informacije prikupljene proučavanjem mišićnog odgovora (kineziologija znači „proučavanje pokreta“). 

    George Goodheart je postao poznat po tome što je mogao da reši zdravstvene probleme koje niko drugi nije mogao i podučavao je ove tehnike kiropraktičarima, osteopatima, lekarima i stomatolozima. Koristeći precizno testiranje mišića, George Goodheart i drugi članovi ICAK-a (fakultet čiji je George Goodheart osnivač) identifikovali bi gde se pojavljuju neravnoteže u telu, potom bi uveli različite faktore kako bi pronašli najrelevantnije vrste tretmana koji bi pomogli da se telo te osobe vratilo u ravnotežu. To je značilo da svaki tretman može biti prilagođen potrebama svakog pojedinca. Radeći sa kineskom medicinskom teorijom otkrili su vezu između reakcije mišića, energije meridijana i povezanih organa. Oni su ih povezali sa Chapman-ovim neurolimfatskim tačkama masaže i Bennet-ovim neurovaskularnim tačkama držanja. 

    Daljnjim istraživanjem su identifikovane hranjive materije koje bi podržale ponovno uspostavljanje ravnoteže različitih sistema i hrane koji bi mogli negativno uticati na ove krugove. Emocionalno rastrojstvo koje je doprinosilo ili rezultiralo neravnotežom i strukturnim distorzijama takođe je identifikovano i ispravljano.

    Poenta kineziologije jeste da zdravlje tela i stanja duha dovede do optimuma i blagostanja. Danas, ovaj tretman možete potražiti kod obučenih fizioterapeuta i kiropraktičara. Međutim, postoji još jedan način da se priklonite ovom tretmanu. *Kinesiology trakama* sprovodi se tehnika koja se bazira na prirodnom procesu ozdravljenja samog tela i svoju efikasnost pokazuje aktiviranjem neuroloških i cirkulatornih sistema. Mišići nemaju samo zadatak da pomeraju telo vec i da kontrolišu protok limfne i venske tečnosti, telesnu temperaturu, itd. Ova tehnika primenjuje se korišćenjem specijalne trake koja oponaša svojstva kože. 

    Traka je vodootporna, seče se i postavlja sa različitim stepenom zategnutosti u zavisnosti od vrste terapeutskog efekta koji lekar ili fizioterapeut žele da postignu. Pomaže u lečenju povrede mišića, poremećaja krvne i limfne cirkulacije, umiruje bol i ispravlja poravnanje zglobova. Kineziološka traka omogućava terapeutske pogodnosti tokom čitavog dana.

    Ne dozvolite da vas stres, nezadovoljstvo i briga poremete u potpunosti. Vaše telo zaslužuje odmor i mir. Preduzmite sve potrebne mere kako biste sebi omogućili neophodno zdravlje. 

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing