• Konstipacija i opstipacija

    • 02.11.2020
    Konstipacija i opstipacija

    Konstipacija se može javiti u dva oblika. Konstipacija podrazumeva stanje kada je pražnjenje creva znatno otežano ili kada do pražnjenja creva dolazi ređe nego što je normalno. Ova da stanja se dogode skoro svakome u životu. Kao što se ovaj simptom lako pojavi, isto tako se lako i rešava. Iako ovo stanje zahvata velik broj ljudi i iako ne predstavlja ništa oziljno, svako će se lepše i bolje osećati kada svoj sistem za varenje vrati u normalu.

    Pražnjenje creva je drugačije kod svakog pojedinca. Neke osobe prazne creva tri puta dnevno, dok neke tri puta nedeljno. Ipak, ukoliko čovek prazni creva manje od tri puta nedeljno, stolica će postati sve tvrđa i otežano će prolazi kroz creva. Do zatvora najčešće dolazi zbog nekih životnih navika ili zbog promene istih koje kasnije uzrokuju problem pri varenju. Na primer, ukoliko ste promenili ishranu, podvrgli se strožijim dijetama ili promenili svoje svakodnevne aktivnosti, vrlo je moguće da ćete izazvati konstipaciju. Isto tako na njen nastanak utiče nedostatak tečnosti i vlakana, preterano konzumiranje mlečnih proizvoda, prekomerna upotreba laksativa, manjak aktivnosti, stres, određeni lekovi, trudnoća, ignorisanje potrebe za pražnjenjem creva, problem sa nervima i mišićima u vašem digestivnom sistemu, kancer debelog creva, neurološka stanja poput Parkinsonove bolesti ili multiple skleroze itd.

    Simptomi koji ukazuju na to da imate konstipaciju su tvrda ili mala stolica, naprezanje, osećaj nadutosti, osećaj punih creva i sl. Postoje neki koraci koje možete sami da preduzmete kako biste se rešili konstipacije. Za početak, potrebno je dnevno da unosite dve do četiri čaše vode više nego inače (osim ako vam lekar nije preporučio drugačije iz drugih razloga). Zatim je poželjno da unosite tople napitke, pogotvo ujutru. Unos voća, povrća, žitarica i suvih šljiva ubrzo će pružiti dobre rezultate. Aktivirajte svoje telo vežbanjem i nipošto ne ignorišite potrebu za pražnjenjem creva. Sa druge strane, opstipacija je potpun prestanak pražnjenja debelog creva, pa je samim tim i daleko ozbiljnija od konstipacije. Simptomi opstipacije su i uporni grčevi i bol u stomaku, krčanje creva, nadimnje stomaka, neprijatan zadah iz usta.

    Naravno, medicina uvek ima najadekvatnije i najbrže rešenje. U pitanju su EVA QU supozitorije. EVA QU supozitorije protiv konstipacije i opstipacije kod odraslih. Konstipaciju povezanu sa blokadom fecesa treba lečiti sredstvima koja deluju lokalno. Delovanjem efervescentnog stimulansa. Eva qu supozitorije otvaraju čep koji je formirala stolica u rektalnoj ampuli i podržavaju brzu i blagu evakuaciju. Deluju samo lokalno i ne sadrže laksativne komponente. Nakon aplikacije, Eva qu čepić se za nekoliko minuta otapa u rektumu i otpušta veliki broj malih šumećih mikromehurića koji masiraju zid rektuma. Otopljeni čepić omekšava nakupljenu stolicu. Šumeće delovanje podstiče odvajanje, brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice. Eva qu supozitorije mogu da se koriste dugoročno za održavanje i obnavljanje mehanizama lenjog pražnjenja stolice. Ne izazivaju navikavanje. Mogu da se koriste kod hroničnog zatvora.

    Iako se svakodnevno priča o lepoti kože, kose, noktiju, dobre garderobe i dobrih restorana, ništa od toga nam ne pomaže da se osećamo lepo ukoliko unutar organizma nešto ne funkcioniše kako treba. Zdravlje je uvek bilo najbitnije i svaku najmanju smetnju i negativnu promenu treba ukloniti i dovesti u red.

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing