• Koža i njene promene

    • 15.07.2020
    Koža i njene promene

    Mnoge farmaceutske i kozmetičke kompanije svakodnevno vrše razna naučna istraživanja kako bi što bolje razumele način funkcionisanja kože i njene različite oblike. Koža je jedinstveni organ koji pokriva naš čitav organizam. Teži oko 7 kilograma i, osim što se razlikuje po boji i starosti, koža svake osobe je drugačija. Zbog toga se mnogi dermatološki preparati iz dana u dan usavršavaju, formiraju se novi za drugačije tipove kože, a kozmetički proizvodi pokušavaju da nađu najbolju formulu za suvu, mešovitu ili masnu kožu, naravno, uz tačnu nijansu boja.

    Koža zahteva negu i posvećenost isto koliko i bilo koji drugi organ. Na nju utiče mnogo faktora, kao što su zračenje, velika toplota, vetar, mraz, zagađen vazduh, loša ishrana, konzumiranje cigareta, alkohola itd. Sa nekim faktorima bismo mogli da se izborimo tako što im se prosto ne bismo izlagali ili tako što bismo prestali da ih konzumiramo. Od nekih faktora prosto nemamo dovoljno snage i želje da ih se odreknemo. Opet, tu su i faktori od kojih ne možemo pobeći i koji menjaju izgled naše kože. Na primer, starenje prouzrokuje niz finih linija i bora na našem licu, vratu i bisti. Formiraju se staračke pege i koža nam gubi elastičnost. Od starenja ne možete pobeći, ali korišćenjem Eucerin ELASTICITY+FILLER uljanog seruma za lice sprečavate nastanak bilo kakve nepoželjne promene na vašoj koži. Ovaj serum koži oezbeđuje veću elastičnost, zahvaljujući esencijalnim uljima, zatim otpornost, pomoću vitamina E koji čuva kožu od oštećenja slobodnih radikala, blistavost, prouzrokovanu uljem gospinog trna koje intenzivno ishranjuje kožu i, na kraju, glatkost, nastalu arganovim uljem i negujućim lipidom. Stalnom primenom, struktura kože je ojačana, elastičnost je poboljšana, koža je hidrirana, meka, svilenkasta i izgleda sveže. Da bi se postigao najbolji efekat preporučuje se korišćenje ovog seruma pre ili u isto vreme kada i dnevna ili noćna krema. Ovaj serum se primenjuje na očišćenu kožu nežnim trljanjem.

    Postoje još neki faktori koji utiču na izgled i menjanje vaše kože, a da na njih ne možete da utičete. Na primer, prilikom trudnoće, nezaobilazna činjenica je da će doći do širenja, tj. rastezanja kože. U ovim slučajevima najčešće se stvaraju strije. Strije su vrsta ožiljaka koji se razvijaju kada se naša koža brzo raširi ili smanji. Što bi značilo da gubljenje i dobijanje kilograma, nagli rast, kao i brzi rast mišića, mogu dovesti do pojave strija. Nagla promena uzrokuje propadanje kolagena i elastina, koji održavaju izgled naše kože. Čini se da fluktuirajući nivo hormona takođe igra ulogu u njihovom formiranju. Isto tako su veće šanse da će ih dobiti osobe čiji članovi porodice su takođe podležni formiranju striji. Boja strija varira od tamnobraon, pa sve do bele ili slične nijansi vaše normalne kože.

    Strije su normalna pojava, zastupljena kod oba pola. One ne ugrožavaju vaše zdravstveno već samo estetsko stanje kože. Mnogi su svesni toga da je pojava strija prirodna i da je njihovo postojanje zanemarljivo, ali mnogim ženama strije smanjuju samopouzdanje i bude depresiju. Kako ne biste došli u nepoželjnu situaciju, preporučuje vam se korišćenje Eucerin ulja za strije. Ovo ulje razvijeno je specijalno za potrebe osetljive kože, čak i tokom trudnoće. Ono sadrži vitamin E i čista biljna ulja visokog kvaliteta koja su bogata linolnom kiselinom, nezasićenom masnom kiselinom koja ojačava prirodnu barijernu funkciju kože. Ulje se lako nanosi i brzo apsorbuje. Nanošenje uobičajenom masažom stimuliše cirkulaciju krvi, poboljšava elastičnost kože i umanjuje nastanak strija. Strije se mogu formirati na stomaku, rukama, butinama, kukovima, zadnjici itd. Ulje nanesite na sve delove tela gde nazirete strije i sprečite njihov dalji razvitak.

    Koža sve pamti. Svako ceđenje mitisera ili bubuljica, nehidriranje kože čitavog tela, pa čak i sunčanje ostavljaju dugotrajan trag na vašoj koži. Možda se ti znaci oštećenja ili iritacije ne pokažu odmah, ali je vrlo moguće da će se stvoriti godinama kasnije. Svaki put kad izgorite na suncu vaša koža doživljava određen vid „šoka“. Isto tako na nju deluje i jak vetar ili mraz. Kako koža ne bi postala suva i počela da se peruta i svrbi, potrebna joj je redovna hidratacija. Ukoliko je ipak došlo do toga da ste zapostavili vašu kožu, Eucerin UreaRepair PLUS losion ze telo sa 10% uree pruža trenutno olakšanje, umiruje kožu i eliminiše svrab, zatezanje, perutanje i pucanje kože. Namenjen je svakodnevnoj nezi izrazito suve i grube kože tela koja se peruta i svrbi. Vraća vlažnost koži i odlaže povratak simptoma. Ceramid jača zaštitnu barijeru kože i sprečava isušivanje, dok urea i PVF (prirodni vlažeći faktor) povećavaju vlažnost kože. Reč je o laganoj formulaciji koja se lako upija i koja ne masti kožu. Mogu je koristiti i osobe sa dijabetesom, kao i osobe sa različitim kožnim oboljenjima praćenim suvom kožom kao što je npr. psorijaza, guščija koža i sl. Ne sadrži parfeme, parabene, niti boje. Nanosi se koliko god puta je potrebno.

    Postoje i ozbiljnija oštećenja kože od strija i dehidratacije. Theresien ulje svojim jedinstvenim sastavom obezbeđuje  koži sve neophodne nutritivne sastojke za njeno pravilno funkcionisanje- održanje ph balansa, vlažnosti i selektivne propustljivosti u imunološkoj odbrani. Zahvaljujući svom regenerišućem dejstvu, Theresienoil je efikasan kod rana, opekotina, nakon hirurških, estetskih i kozmetičkih intervencija. Ovo ulje sadrži samo prirodne masnoće i čiste ekstrakte biljaka a njegovom primenom dolazi do izlečenja povreda, otvorenih rana i opekotina stimulacijom prirodne sposobnosti tela da se oporavi i izleči. Preporučuje se za negu kod  teško zarastajućih rana i povreda, opekotina različitog stepena (od I do III stepena), otoka nakon ujeda insekta i uboda, ožiljaka nastalih usled povreda, opekotina, oparenja, operacija, amputacija itd., kotuzija i hematoma, dekubitisa, strija, dermatoloških problema poput akni, ekcema, neurodermatitisa, alegrijskog osipa, nakon hirurških, estetskih i kozmetičkih intervencija uključujući i carski rez, sunčanja, depilacije, epilacije i zračenja, kao i kod iritacije kože kod dojenja. Theresien ulje je potpuno bezbedno i pouzdano za upotrebu kod beba, male dece i trudnica, kao i drugih osetljivih grupa pacijenata.

    Medicina je toliko napredovala da za svaku nesavršenost na koži postoji rešenje. Ukoliko niste zadovoljni izgledom vaše kože, potražite preparat koji odgovara vašem tipu kože i garantuje željeni rezultat.

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing