• Lepa i negovana koža šaka i stopala

    • 13.10.2020
    Lepa i negovana koža šaka i stopala

    Pod svakodnevnom higijenom mnogi ljudi podrazumevaju iste aktivnosti – umivanje, pranje zuba, čišćenje losionom kožu lica, kao i nanošenje krema na kožu tela i lica. Kako svako od nas ima različite navike i potrebe, higijena svakoga od nas se po nečemu razlikuje. Nekada je u pitanju korišćenje drugih preparata, nekada su u pitanju tu još neke aktivnosti. Kako bi ruke izgledale negovano i meko, potrebno ih je redovno hidrirati. Isto pravilo važi i za kožu stopala.

    Značaj stopala

    Nega i izgled stopala često se zapostavljaju ili skroz zanemaruju sve do perioda godine kada se nose sandale i druga obuća koja otkrivaju izgled stopala. Stopala predstavljaju temelj našeg tela. Zahvaljujući njima sposobni smo da držimo ravnotežu i da stojimo uspravno. Iako su toliko daleko od organa vitalnog značaja, stopala, u određenoj meri, utiču na zdravlje celokupnog organizma. Postoje tri ključna razloga zbog čega je obavezno voditi brigu o stopalima i to su kvalitet života, fizička aktivnost i produktivnost na poslu. Kvalitet vašeg svakodnevnog života povezan je sa stanjem stopala. Šetnja po parku, od prodavnice do prodavnice, stojanje u prevozu, igranje u provodu i sične aktivnosti otežane su ili skroz onemogućene ukoliko su vam bolna stopala i ne trpe pritisak čitavog tela. Bavljenje bilo kojim sportom otežano je iz istih razloga. Takođe, ukoliko imate bolove u stopalima, moguće je da će se bol preneti i na ostale delove nogu, te će vam posao biti izuzetno naporan, pogotovo ako podrazumeva stojanje. Čak i da vam je posao vezan za kancelarijski sto, svakako morate ustati po nešto, otići do nekoga ili nečega i sl. Kada konstantno osećate bol u svom telu, to će vam konstantno i biti u mislima. Ta slaba koncentrisanost može rezultirati lošim poslovnim performansama.

    Nega stopala

    Diabetwell krem predstavlja kremu sa peptidnim kompleksom namenjen za oporavak i zaštitu kože stopala. Peptidni kompleks podstiče sintezu kolagena, fibronektina i glukozaminoglikana i u kombinaciji sa alantoinom stimuliše rast ćelija vezivnog tkiva i pruža koži intenzivnu hidrataciju. Ekstrakt ruzmarina deluje antioksidantno i antiseptički štiteći kožu od oštećenja slobodnim radikalima. Ova krema ne sadrži parabene, parafine ni silikone. Kako bi se postigao pun efekat potrebno je najmanje dva puta dnevno nežno utrljati u tankom sloju na kožu stopala.

    Kvalitetna obuća koja ostavlja prostora stopalima „da dišu“ veoma je značajna za njihov zdrav izgled. Knap brojevi, tesni modeli, visoke, neudobne potpetice mogu stvoriti razna zadebljana, čukljeve, žuljeve i još štošta. Pritom, ako vaš posao ili uobijačeni dan podrazumeva dosta šetnje, trčanja ili bilo koje druge aktivnosti koja u većoj meri podrazumevaju aktivnost stopala, potrebno je nošenje odgovarajue obuće. Na taj način i olakšavate sebi obaveze i čuvate svoje zdravlje. Kako biste izbegli mogućnost stvaranja gljivica i neprijatnih mirisa usled vlažih stopala, podrazumeva se nošenje čistog para čarapa na zatvorenu obuću. Međutim, ponekad je nemoguće pobeći neprijatnom mirisu iako su preduzete sve mere predostrožnosti. Tada je Hansaplast Fresh Active dezodorans za stopala jedino pravo rešenje. Ovaj dezodoras pruža dugotrajnu zaštitu od neprijatnog mirisa, a ujedno i osvežava stopala. Pomaže u sprečavanju nastanka atletskog stopala. Sadrži osvežujući miris limuna i bergamonta. Dermatološke studije potvrdile su da je proizvod kompatibilan, nežan prema koži i da ga ona dobro podnosi. Dezodoran se koristi tako što se dobro protrese pre upotrebe, a zatim se poprska na stopala u razdaljini od oko 15cm. Možete ga korisititi ujutru i uveče nakon pranja stopala. Hansaplast Fresh Active dezodorans možete koristiti i češće radi celodnevnog osećaja svežine.

    Negovanje ruku

    Šake zaslužuju istu posvećenost i negu kao i lice. Šake su jedan od najizloženijih delova tela svim spoljašnjim uticajima. Usled pranja sudova, konstantnog fizičkog rada ili bilo koje aktivnosti koja zahteva aktivaciju ruku, stanjuje kožu na šakama. Osetljivost kože na šakama slična je koži na licu. Samo pomislite koliko brzo počnu da vam se perutaju ruke od snega i vetra i koliko se nekada lako stvaraju žuljevi. Takođe, prenošenje klica virusa i bakterija najčešće se dešava baš putem ruku.

    Koža na šakama je jedno od prvih delova vašeg tela koje pokazuje znake starenja. Tanka i osjetljiva koža na spoljnoj strani ruke izložena je svim vrstama stresa iz okruženja koje mogu prouzrokovati prerano starenje. Eucerin UreaRepair Plus krema za ruke tu je da smanji znakove starenja i oštećenja. Ona pruža trenutno olakšanje za suvu i grubu kožu ruku. Dugotrajno vraća osećaj mekoće, nadoknađuje vlagu i jača prirodnu barijeru kože. Pogodna je za kožu dijabetičara, kod psorijaze i kseroze. Ova krema ne sadrži parfeme i boje. Sadrži PVF, odnosno prirodni vlažeći faktor.

    Jedan od prvih gestova koje uzmemo u obzior prilikom formiranja prvog utiska jeste rukovanje. Mnogi tvrde da rukovanje dosta govori o ličnosti te osobe. Niko ne voli kada dobije preterano snažan stisak ruke ili preterano labav. Međutim, od obe situacije sigurno je gore kada uhvatite šaku grube, ispucale i suve kože. Kako se vama to ne bi dogodilo, koristite LRP Cicaplast Mains kremu za ruke. Ova krema umiruje, štiti i obnavlja zaštitnu barijeru kože ruku koje su oštećene agresivnim uticajima kod kuće ili na poslu, zahvaljujući formuli sa udruženim Niacinamidom 4% i Glicerinom 30%, u veoma kozmetičnoj teksturi, koja omogućava da se vratite poslu odmah nakon nanošenja. Dakle, ova krema se nudi pogotovo ljudima čije su šake svakodnevno pod raznim uticajima usled posla. Tolerancija na kremu testirana je na osetljivoj koži i sklonoj atopiji. Ne sadrži parabene niti mirise.  Ova krema je pravi izbor zato što umiruje i obnavlja zaštitnu barijeru kože, štiti kožu i stvara nevidljivi zaštitini sloj od pranja i trenja. Takođe ima brzoupijajuću, nevidljivu, nemasnu i nelepljivu teksturu.

    Svaka žena može lepo da se obuče, našminka, da namesti kosu i stavi parfem. Međutim, postoje sitnice u našem izgledu koje nisu tako sitne. Izgled i stanje kože šaka i stopala govori o nama koliko smo zaista temeljni, pažljivi i koliko nam je stalo do toga da se dobro osećamo u svojoj koži od glave do pete!

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing