Info linija 011/23-93-490 Besplatna dostava (min. 3500 rsd do 2kg)

Nekoliko korisnih saveta za negu stopala

Da li ste znali da su stopala najosetljiviji a u isto vreme i najopterećeniji deo našeg tela? S tim u vezi potrebno je voditi računa o njima i pružiti adekvatnu negu i zaštitu. Često se vodimo stavom da je dovoljno da ih operemo tokom tuširanja, međutim to je samo jedan osnovni deo nege ovog dela tela. Nega stopala zahteva više od toga, a ono što je važno jeste da bude detaljna i u kontinuitetu. Usled nedostatka adekvatne nege i higijene, nošenje neudobne i male obuće stvara  čitav niz nus pojava i problema poput žuljeva, čukljeva, gljivica u kombinaciji sa neprijatnim mirisom. 

Stopala bi trebalo uvek biti čista i suva, kako bi se sprečila pojava gljivica koje vole vlagu. Ono što može stvoriti problem jeste i deljenje obuće i čarape. Savetuje se da nosite isključivo svoju obuću. Vodite računa i materijalu čarapa, jer čarape od sintetike su sklone da otvrde vlagu u poređenju sa pamučnim ili vunenim. Prilikom posete javnih mesta kao što su teretane, javna kupališta i bazeni obavezno nosite posebnu obuću, jer su upravo ova mesta pogodna za razvoj dosadnih gljivica. 

Sprej za stopala

Jedan od preparata koji vam može pomoći da imate suve pete i stopala jeste sprej za stopala. Sve što je potrebno jeste da sprejem poprskate one problematične delove. Pomoći će vam da eliminišete neprijatan miris i gljivice. Sprej i obnavlja vašu kožu čineći je ponovo svežom, novom , obnovljenom i glatkom. 

Kreme, maske i pilinzi u borbi protiv suvih peta

Tu je i adekvatna krema kojom ćete povratiti hidrataciju suvim petama i stopalama. Pored toga što joj vraća potrebnu glakoću smanjuje zadebljanja koja se često javljaju usled hodanja u neudobnoj obući. Kremu bi valjalo stavljati posle tuširanja, a pre spavanja. Problem suvih stopala može se rešiti i adekvatnom maskom za stopalo ili dobrim pilingom koji možete i sami da napravite. S tim što se piling ne koristi svakog dana već jednom u dve nedelje kako bi došlo do vidljivih rezultata. 

Soda bikarbona leči oštećene pete

Soda bikarborna poznata je po svojim mnogobrojim lekovitim dejstvima, te se između ostalog koristi i za negu stopala, ispucalih peta i suve kože. Ovaj prirodni “lek” možete dodati u kupkama ili kao dodatak pilinga u borbi protiv suvih stopala i žuljeva. 

Turpija i kamen za glatke pete

Ono što bi trebalo da koristite jeste i turpiju za stopala posebno kod pilinga. Pored turpije tu je i kamen koji vam takođe može biti pomoći. Rezultati su vidljivi prilikom korišćenja oba predmeta. Turpija se koristi nakon kupke, kada koža dovoljno omekša. Rezultati su vidljvii nakon samo nekoliko dana korišćenja. 

Parasoftin piling čarape

Parasoftin piling čarape predstavljaju inovativno rešenje za intenzivnu negu kože i negovana stopala.U zavisnosti od stepena oštećenja kože na tabanima, sastojci Parasoftina prodiru i omekšavaju rožnati sloj epiderma i vrše piling, uklanjajući žuljeve. Kiseline AHA/BHA efikasno stimulišu regeneraciju i obnavljanje procesa u koži. Kompleks ekstrakata (kaktus, kruška, limun, grožđe i ananas), urea i alantoin hidriraju suvu kožu i potpomažu regeneraciju kože i njenu obnovu, sa omekšavajućim efektom.

Eucerin krema za stopala

Eucerin krema za stopala sa 10% uree+laktat se takođe može koristiti u nezi stopala. Pokazalo se da ublažava stanje izrazito suve i grube kože stopala. Pogodna je za svakodnevnu primenu kod ispucale kože, sa žuljevima i naslagama na stopalima koje nastaju zbog pojačanog pritiska. Namenjena je dodatnoj nezi stopala kod dijabetičara, kod atopijskog ekcema i psorijze.

Crevil krema za pete 

Crevil krema za pete namenjena je za oporavak suve, grube i ispucale kože stopala koja je najčešće ispoljena na petama. Sadrži ureu koja privlači vodu, povećava hidriranje kože i pomaže u uklanjajnju mrtvih ćelija kože, i alantoin pa tako daju koži gipkost i elastičnost. Crevil krema omekšava zadebljanu kožu osim na petama tako i na dlanovima i laktovima.


Iz iste kategorije:

Kako zaštiti kožu tokom zimskih meseci?

Kako zaštiti kožu tokom zimskih meseci?

Koža je najveći organ ljudskog tela. Debljina joj varira, te je najdeblja na dlanovima i petama, dok je najtanja u predelu očnih kapaka. Njena glavna uloga jeste da štiti telo od svih štetnih uticaja koji dolaze iz spoljnog sveta, poput UV zračenja, mikroorganizama. Da bi svoju funkciju mogla da obavlja na najbolji mogući način potrebna joj je adekv...

Pročitajte više
Zašto su probiotici važni?

Zašto su probiotici važni?

Probiotici su živi mikroorganizmi koji pozitivno utiču na zdravlje ukoliko se uzimaju u određenoj količini – definicija je Svetske zdravstvene organizacije. Njihov učinak na naš celokupni organizam je višestruk, a razloga za to je mnogo. Pored toga što održavaju normalnu bakterijsku floru u telu, pomažu prilikom gubitka telesne mase, &s...

Pročitajte više
Da li znate dovoljno o folnoj kiselini?

Da li znate dovoljno o folnoj kiselini?

Deficit izaziva ozbiljne zdravstvene probleme, saznajte koje!Folna kiselina se još se naziva folacin i vitamin B9, otkrivena je 40-tih godina prošlog veka. Folna kiselina je po hemijskoj strukturi pteroilmonoglutaminska kiselina i rastvorljiv je u vodi. Važno je znati da je organizam ne sintetiše, pa se mora unositi ili putem hrane ili dijete...

Pročitajte više