• Odgovarajuća nega za trudnice i dojilje

    • 30.03.2020
    Odgovarajuća nega za trudnice i dojilje

    Opšte poznata izreka nalaže da briga o maloj deci nosi male probleme, a briga o velikoj deci velike probleme. Ljudi se drugačije ponašaju u drugačijim dobima odrastanja, stoga im je potreban i drugačiji tretman. Drugačije vaspitanje, drugačije obraćanje, a i očekivanja i mišljenja dece i roditelja često se menjaju. Sve su to faze životne koje promene svaku jedinku i njenu porodicu. Razmnožavanje i širenje svog genetskog materijala potreba je odvajkada. Međutim, iako je toliko zastupljena „pojava“, roditeljstvo nije mala stvar. Ono zahteva puno pažnje, ljubavi i podrške.

    Ali kada se vratimo na sam početak, da bi beba dobila potrebnu negu i ljubav, potrebno je da se i njena mama oseća dobro i zdravo. Normalna trudnoća predstavlja period od 9 meseci i za to vreme mamama treba da se omogući sve što je potrebno da se osećaju prijatno u svom drugom stanju. Osim što je neophodno „da jedu za dvoje“, trudnice treba da razmišljaju i o pravoj količini unosa potrebnih vitamina, joda i omega-3 masnih kiselina (DHA). Femibion 2 predviđen je za trudnice u 4. mesecu trudnoće pa sve do kraja perioda dojenja. Femibion 2 obezbeđuje optimalan unos folata, omega-3 masnih kiselina (DHA), vitamina i joda, neophodnih za pravilan tok trudnoće, i rast i razvoj ploda i bebe. Sadrži folnu kiselinu, Metafolin® (L-metilfolat) - aktivni oblik folata koji organizam odmah može da koristi, kao i vitamin B12, koji je neophodan za optimalno delovanje folata, zatim vitamine B1, B2, B6, C i E kao i jod, koji održavaju zdrav tok trudnoće i pravilan razvoj ploda, aktivni oblik omega-3 masnih kiselina - značajan za pravilan razvoj mozga, vida, motornih i intelektulanih sposobnosti ploda i bebe. Predviđen je unos jedne tablete i jedne kapsule dnevno uz vodu.

    Očigledna činjenica je da telo žene prolazi kroz razne promene prilikom trudnoće. Kako prolaze meseci, plod postaje sve teži i teži. Farlin elesticni pojas predstavlja pojas za trudnice koji pruža dodatnu podršku stomaku u toku trudnoće. Upotrebom pojasa smanjuje se pritisak na leđne mišiće. Napravljen je od materijala koji omogućuje koži da diše i univerzalne je veličine. Trudnoća je period od 9 meseci kada je ženskom telu potrebno više pažnje, energije i brige. Trudnice treba da koriste sredstva, hranu, odeću ili bilo šta drugo šta im olakšava drugo stanje.

    Činjenica je da kako raste beba, tako raste i rasteže se koža majke. Mnoge žene biju bitku sa strijama, a Mustela Maternity krema za prevenciju strija pravo je oružje u ovom ratu. Posebno formulisana za trudnice, Mustela 9 Meseci krema protiv strija pomaže u sprečavanju i umanjenju strija zahvaljujući inovativnoj kombinaciji aktivnih sastojaka prirodnog porekla. Ova patentirana formula protiv strija aktivira proizvodnju vlakana koja ojačavaju kožu. Koža postaje umirena, elastična i otporna na uzroke strija. Krema sadrži i kompleks za restrukturiranje, baziran na japanskoj sofori i oligo elementima, koji podstiče obnovu ćelija i obnovu kože. Peptidi avokada i karite maslac pružaju trenutno olakšanje i trajno hrane kožu. Krema je bez parabena, ftalata, fenoksietanola, alkohola, klorfenezina. Takođe je hipoalergena formula visoke podnošljivosti. Kao preventivni tretman, ovu kremu treba koristiti od početka trudnoće do prvog meseca nakon porođaja. Kremu treba nanositi na zahvaćena područja, kao što su stomak, bedra i bokovi, masirajući dok koža ne upije kremu u potpunosti. Kremu treba nanositi ujutru i uveče. a ukoliko je reč o porođaju na carski rez, treba sačekati nekoliko sedmica pre nego što se krema nanosi na područje oko ožiljka.

    Međutim, da bi čitava koža majke bila elastična i očuvana, potrebno je korišćenje odgovarajućeg preparata svakodnevno. Maternea ulje za tuširanje sadrži posebno, pažljivo odabrane sastojke koji nežno čiste i u istovremeno hrane kožu. Umiruje osetljivu kožu, i poboljšava njenu elastičnost, ostavljajući je mekom i glatkom kao pre. Ova formula ne sadrži sapun, boje i sredstva za održavanje, te je stoga pogodna za ljude sa osetljivom kožom. Ovo ulje sadrži pantenol i prirodno sojino ulje koje poseduje umirujuća svojstva i ubrzava vraćanje prirodne ravnoteže sadržaja vode kože. Oni omekšavaju kožu i umanjuju neprijatnost iritacije. Ricinusovo ulje jedno je od vodećih sastojaka i dokazano povoljno utiče na kožu, umirujući je i sprečavajući pojavu strija. Spoljna upotreba male količine ricinusovog ulja je potpuno bezbedna i nema uticaja na normalnu trudnoću. Zatim, vitamin E štiti i pruža koži vlažnost. On je dobar antioksidant, koji štiti kožu od uticaja slobodnih radikala. Umanjuje suvoću i svrab, ima umirujuća svojstva i obezbeđuje prijatnu mekoću i elastičnost. Ulje treba nanositi na mokru kožu i lagano utrljavati sve dok se ne napravi pena, a zatim isprati čistom vodom.

    Kada beba dođe na svet, majkama nije uvek lako dojiti ih. Korišćenje Farlin pumpa za izmuzavanje najbolja je podrška mladim mamama u ovoj aktivnosti. Ova pumpa obezbeđuje pouzdano izmuzavanje mleka dok prirodno imitira dojenje deteta i omogućava da mleko brže i lakše ističe. Doktori preporučuju majčino mleko kao najbolju ishranu za bebe tokom prve godine života. Farlin sistem pumpa će omogućiti duže dojenje deteta time što ćete imati mleko u rezervi za prave trenutke. Stitnik za grudi sa silikonskom dijafragmom, ublazava bol i masira grudi, kako bi mleko lakse i brze isteklo. Kombinacijom sa cuclom, ova pumpa automatski postaje flašica za hranjenje bebe. Međutim, još jedan problem dojilja jeste potencijalno oticanje mleka. Farlin vestacke silikonske bradavice izrađene su od visokokvalitetnog izdržljivog silikona i sprečavaju oticanje majčinog mleka. Ove silikonske bradavice mogu se otkuvavati. 

    Trudnoća je dug i zahtevan proces koji sa sobom donosi razvoj bebe i promenu žene. Sa viškom kilograma, hiperpigmentacijom, opadanjem kose i naglim promenama raspoloženja teško je nositi se. Jako je važno da žena preduzme sve što je potrebno da trudnoću podnese najbolje moguće. Najposle, kada beba dođe na svet, vidi se isplativost svog truda, pažnje i ljubavi.

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing