• Pravilna nega lica tokom zimskog perioda

    • 04.11.2021
    Pravilna nega lica tokom zimskog perioda

    Sa prvim hladnijim danima naša koža postaje izložena drugačijim uslovima i faktorima koji mogu nepovoljno uticati na njen kvalitet.

    Promena temperature – hladan vazduh napolju, a topao i  suv unutra, kao i vetar mogu vrlo lako dovesti do isušivanja kože (čak i kod onih koji nemaju problema sa suvom kožom lica). Zbog toga je već sa dolaskom jeseni, a naročito hladnih zimskih dana, neophodno da svom licu posvetimo adekvatnu pažnju i pružimo potrebnu negu.

    Tipovi kože

    Postoje četiri tipa kože, a to su normalna, suva, masna i mešovita. Svaki od ovih tipova ima svoje problematične tačke i zahteva drugačiju negu. Ipak, ono što im je zajedničko jeste to da sva četiri tipa imaju potrebu za pojačanom negom tokom hladnijeg perioda.

    Takva nega između ostalog, podrazumeva i upotrebu kvalitetnih proizvoda kao što je Dr. Colić Sensitiv dnevna krema.

    Pravilna ishrana i hidratacija

    Izbalansirana ishrana kao i unošenje dovoljne količine tečnosti predstavljaju imperativ kada je zdravlje čitavog organizma, pa tako i kože u pitanju. I to je važno tokom čitave godine, ali svakako tokom zime posebno dolazi do izražaja. Zbog uticaja svih drugih negativnih faktora koje ne možemo promeniti – poput niskih temperatura, vetra, temperaturnih oscilacija, ali i zagađenja i uticaja sunčevih zraka, neophodno je da svojoj koži pružimo svu potrebnu negu, kako spolja, tako i iznutra kako bismo sprečili prerano starenje, ali i sačuvali zdrav i negovan izgled lica.

    Namirnice bogate vitaminima, mineralima, sveže voće i povrće bogato antioksidansima kao i minimum jedan i po litar vode dnevno mogu učiniti čuda za našu kožu. Namirnice poput meda, ribe, kao i, na primer, začini poput cimeta samo su neki od naših saveznika u borbi za lep izgled kože. Potrudite se da u svoju ishranu uključite što više ovakvih sastojaka, kao i da maksimalno izbegnete alkohol, cigarete, slatkiše i rezultat sigurno neće izostati.

    Maske za lice kao idealan dodatak nezi

    Pored pomenute nege iznutra, izuzetno je važno da svoju kožu nahranimo i spolja, koristeći kvalitetne proizvode i pružajući joj svakodnevnu negu. Ne smemo zaboraviti obavezno skidanje šminke svake večeri pre spavanja, ali ni to da s vremena na vreme svom licu priuštimo i dodatnu negu kao što je Dr. Colić Moisturizing maska za lice. Kvalitetne maske za lice poput ove hidriraju kožu, uklanjaju sitne bore, kao i posledice umora na licu. Pored toga, mogu postizati i brojne druge efekte u zavisnosti od toga šta odaberete – anti age, detox, deep clean i tako dalje… Svakako, benefiti po vaše lice, naročito tokom zime, vrlo su brojni. 

    Preporuka je da se maske za lice upotrebljavaju jednom do dva puta nedeljno za postizanje najboljih efekata.

    Odabir kreme za lice

    Kada birate kremu za lice, kako biste bili sigurni da će ona zadovoljiti sve potrebe vaše kože, pre svega je bitno da tačno odredite tip svoje kože. Ovo je značajno pre svega zbog toga što različiti tipovi kože imaju i različite potrebe, a jedino pravilno odabrana krema može postići pravi efekat.

    Sledeća bitna stavka jeste kvalitet proizvoda, pa je stoga preporuka da se uvek odlučite za proverene i kvalitetne proizvode obogaćene sastojcima koji će vaše lice negovati na pravi način i učiniti da zablista. Takva je, na primer, i Dr. Colić Dnevna krema sa hijaluronskom kiselinom. 

    Tokom hladnijih, jesenjih i zimskih meseci, bez obzira na tip kože, obično je potrebna nešto bogatija i hranljivija krema, nego što je to slučaj u letnjim mesecima, pa svakako i na to obratite pažnju.

    I poslednje, mada ne i najmanje bitno, ne zaboravite na kreme za lice sa zaštitnim faktorom. One su neophodne tokom čitave godine, a ne samo tokom letnjih meseci i kada se sunčamo, jer će kontinuiranom upotrebom sprečiti prerano starenje kože, ali i druge negativne uticaje sunčevih zraka na naše lice.

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing