• Pravilna zaštita kože od sunca tokom leta

  • 02.06.2022
  Pravilna zaštita kože od sunca tokom leta

  Štetni uticaji sunca i UV zračenja odavno su dokazani. Posledice prekomernog izlaganja ovim uticajima su brojne, a mnoge od  njih mogu biti i veoma ozbiljne. Zbog svega toga, zaštita kože od sunca predstavlja prioritet – tokom letnjih meseci naročito, a sve više i tokom ostatka godine.

  Uticaj sunca na kožu

   

  Činjenica je da većina ljudi sa oduševljenjem iščekuje prve prolećne i letnje dane i tople sunčeve zrake. Uživanje u prirodi i lepom vremenu gotovo da je nezamislivo bez makar minimalnog izlaganja suncu. Naravno, sve to ima i svojih prednosti – vitamin D koji je neophodan za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma obezbeđujemo upravo tokom izlaganja suncu. Tu je, naravno, i preplanuli ten koji gotovo svi priželjkujemo, mada se moramo složiti da, za razliku od vitamina D, ova „prednost“ izlaganja suncu nije od ključnog značaja, a poslednjih godina se definitivno sve manje preporučuje. Razlozi za to su brojni. 

   

  Dokazano je da je u poslednjih nekoliko decenija došlo do značajnog oštećenja ozonskog omotača, pa izlaganje suncu definitivno više nije bezbedno kako je bilo pre, na primer, trideset godina. Zbog oštećenog omotača količina sunčevog zračenja koja stiže do zemlje je višestruko povećana, a posledice takvog UV zračenja su sve brojnije – povećan broj obolelih od melanoma, kao i nemelanomskih tumora kože, kao i  povećan broj obolelih od katarakte. 

   

  Pogoršan izgled kože usled prekomernog izlaganja suncu

   

  Uticaj prekomernog izlaganja sunčevim zracima na sam izgled kože možda nije fatalan kao prethodno pomenute posledice, ali svakako nije ni zanemarljiv. Posledice koje UV zračenje ostavlja na našu kožu su brojne – sunčane pege, bore, hiperpigmentacija i, uopšte, prerano starenje kože. 

  Zbog svega toga je izuzetno važno negovati i štititi kožu na pravi način, a upotreba odgovarajućih preparata kao što je Pronasol melem za sunčanje SPF 40 mogu značajno pomoći u tome. Losioni, melemi i kreme sa zaštitnim faktorom su apsolutno nezamenljivi kada je zaštita kože tokom letnjih meseci u pitanju. 

   

  Efikasna nega i zaštita i tokom zime

   

  Pored toga, osim u letnjim mesecima i tokom boravka na moru, kreme za lice sa zaštitnim faktorom sve se više koriste i tokom ostatka godine. I to nikako nije bez razloga – štetno zračenje ne miruje ni tokom jesenjih i zimskih meseci, a ne kamufliraju ga ni oblaci. Zbog toga je jako važno odabrati prave proizvode. Kvalitetna krema za lice za sunčanje poput  Eucerin SUN fluid sa zaštitinim faktorom 50+ obezbediće neophodnu zaštitu koži vašeg lica i efikasno sprečiti delovanje štetnih spoljašnjih faktora kojima smo konstantno izloženi.

   

  Šta još ne treba zaboraviti?

   

  Ono što do sada verovatno svi dobro znamo jeste da na solarijum treba potpuno zaboraviti. Nemerljiv je štetan uticaj ovakvog zračenja na našu kožu i zdravlje. 

  Ukoliko ipak ne možemo da se odreknemo preplanulog tena, možda je bolje okrenuti se proizvodima za samopotamnjivanje ili kozmetičkim tretmanima koji omogućavaju tamnjenje kože bez zračenja. Kada je prirodno sunčanje u pitanju, svakako ga treba potpuno izbegavati u periodu između 10 i 16h.

  Ako sunce ne možemo izbeći tokom ovog najkritičnijeg dela dana, onda ne smemo zaboraviti na laganu odeću svetlijih boja i od prirodnih materijala koja ipak više pokriva nego što otkriva, kao i na nezaobilazne, već pomenute, kreme za sunčanje.

  Besplatna
  dostava

  Besplatna dostava
  za porudžbenice
  preko 4000 rsd

  Načini
  plaćanja

  Online plaćanje
  ili prilikom
  preuzimanja paketa

  Ino
  pošiljke

  Moguće slanje
  paketa u sve zemlje
  sveta DHL službom

  Sigurna
  kupovina

  Sigurna online
  kupovine posredstvom
  AllSecure sistema

  Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing