Preparati za mršavljenje


Dijeta, večita zagonetka, koja podjednako muči i muškarce i žene s tim da žene više o tome pričaju, dok se muškarci time opterećuju ali u tišini. Pitanje kako smršati jeste večita boljka velikog broja žena. Zbog nezadovoljstva svojom figurom, odlučuju se za mnoge rigorozne dijete ne bi li došle do savršene linije. To pitanje posebno ispliva na površinu pre Nove godine, pre početka leta ili pak nekih svečanih događaja kada svaka žena želi da izgleda što bolje. 

Volja, doslednost i predanost su potrebni da izvedemo male trikove koji nam mogu pomoći da smršamo i izgledamo zadovoljno. 


Više fizičke aktivnosti


Stari Latini su još govorili da je u zdravom telu, zdrav duh.  Pored toga što ćete skinuti po koji višak kilograma, bićete u formi, a što je najvažnije održavaćete telo zdravim. Ubacite lagane šetnje, prošetajte se posle posla. S obzirom na to da je skoro svaki posao usko povezan za kompjuter i da se sedi u proseku i po 6 sati, našem telu potrebna je određena aktivnost kako bi mišići funkcionisali. Izađite dve stanice pre kuće i odšetajte. Osećaćete se bolje sa više energije. Ne znači da ćete odmah smršati, već da ste na dobrom putu da popravite svoju liniju, ali i u tome treba biti dosledan, što znači da jedna nedelja šetnje nije dovoljna. Treba da uspostavite kontinuitet. Ukoliko imate vremena možete krenuti i na neki trening. Sada su mogućnosti velike od pilatesa, fitnesa do teretana koje rade 24 časa. 

Regulišite ishranu


Šta to znači? To ne znači da treba da gladujete već da vam ishrana bude izbalansirana i uravnotežena. Grickalice i brza hrana su samo trenutno zadovoljstvo, koji na duže staze stvaraju samo probleme. Ne samo da ćete nabaciti stomačić i „jastučiće masti“ oko struka već rizikujete da dobijete holesterol, što priznaćete nije rešenje. Enorman broj dijeta koje nalazite na internetu mogu pomoći ali kratkotrajno. 


Budite umereni


Promenite loše nezdrave navike, regulišite ishranu. Ne morate jesti u ponoć kanticu krema. Umesto toga popijte čašu vode. Doručak je najvažniji obrok stoga može biti i najjači, ali trebalo bi da bude raznovrstan što ne znači da treba da pomešate i slatko i slano. Meso je zdravo, ali opet u granicama normale. Piletina i riba su uvek dobar izbor, s tim što ponekad treba dati sebi oduška i pojesti dobro parče teletine ili svinjetine, naravno ako ste ljubitelj iste. 

Što manje hleba


To nije neka floskula, već dobar savet kojeg bi valjalo da se pridržavate. Hleb sadrži najviše ugljenih hidrata što nije uvek dobro za naše telo i liniju, ali su hidrati isto važni, te ih možete nadoknaditi unošenjem drugih namernica kao što su kelj, krastavac, karfiol. 

Više tečnosti


Pijte, vodu! Minimum osam čaša vode na dan! Koliko puta ste samo to čuli? Ne savetuju stručnjaci to bez razloga. Važno je da naš organizam ne dehidrira jer nam to smanjuje snagu. Često mislimo da smo gladni, a zapravo smo žedni, zato je uvek potrebno popiti čašu vode pre obroka. Pored vode, pijte prirodne čajeve i izbegavajte veštačke sokove, koji imaju više šećera nego pravog soka. 

Proizvodi za mršavljenje


Ono što vam takođe može pomoći da skinete koji kilogram jesu i proizvodi koji su klinički dokazani da pomažu i ne nanose štetu organizmu. Među njima posebno se ističe jedinstvena sinergijska formula koja ubrzava metabolizam, podstiče sagorevanje masti i potrošnju kalorija Solgar Thermogenic complex. Proizvod ne sadrži gluten, kvasac, pšenicu, soju niti mlečne sastojke te je formulisan bez upotrebe konzervansa, veštačkih aroma ili boja. Ovoj listi efikasnih proizvoda dodaćemo i zeleni čaj za čija se delotvorna dejstva zna još od starog veka ali i jabukovo sirće sa vitaminom C. Ono je bogato oligomineralima, posebno gvožđem za čiju apsorpciju je nephodan vitamin C, koji se nalazi u ovom preparatu. Zato se i preporučuje za sagorevanje masti u organizmu, bolji rad sistema organa za varenje, za čišćenje organizma od toksina i povečanje optpirnosti. 


Mršavljenje nije uvek mučan proces, ali jeste dugostrajan. Sledite savete, budite dosledni tome i videćete da rezultati neće izostati. 


Iz iste kategorije:

Atopijski dermatritis

Atopijski dermatritis

Atopijski dermatitis pogađa odrasle, decu i bebe. Atopična koža je veoma suva i sklona iritaciji. Atopijski dermatitis se najčešće javlja između drugog i trećeg meseca života i to pojavom crvenih pečata, jasno ograničenih na obrazima, šakama, a kasnije i na zonama pregiba laktova i kolena. Oboljenje se razvija kroz aktivne faze u kojima koža bukne i...

Pročitajte više
Kako očuvati imunitet tokom zime?

Kako očuvati imunitet tokom zime?

Brze i učestale klimatske promene, bez postojanja jasne granice između godišnjih imaju veliki uticaj na ljudski organizam. Nepovoljne klimatske promene su pogodne za razvoj i razmnožavanje mikroorganizama (virusa, bakterija, gljivica). Da bi se posledice, koje ovi mikroorganizmi ostavljaju na humani organizam, sprečile potrebno je delovati preventivno i oj...

Pročitajte više
Nekoliko sekundi dnevno za lepotu koja zrači

Nekoliko sekundi dnevno za lepotu koja zrači

Da li znate šta to povezuje zavodnice poput Rite Hejvort, Anđeline Džoli i Džulije Roberts?  Planetarna popularnost učinila je ove zvezde ikonama generacija, a njhova privlačnost postala je san ženama širom sveta.Setite se scene iz filma Gospodin i Gospođa Smit, u kome Anđelina zavodljivo spušta svoju bujnu brižljivo podignutu kosu ili k...

Pročitajte više