• Pripremite kožu i kosu za leto

    • 10.09.2019
    Pripremite kožu i kosu za leto

    U iščekivanju leta, putovanja, odmora na plaži i suncu često nam se desi da zaboravimo na dodatnu negu i zaštitu i to posebno kose i kože. Neretko se dešava da izgorimo jer se nismo pravilno zaštitili što dalje vodi do pada imuniteta, vrtoglavice ili pak povraćanja ukoliko smo previše bili izloženi suncu i visokim temperaturama. Kod nekih koji su pak osetljiviji dolazi i do opekotina, rana i crvenila. Da bi se sve to izbeglo potrebno je na vreme obezbediti sve neophodne i proverene preparate koji će vas zaštiti na prav i adekvatan način. 

    Dodatna nega kože tokom leta 

    Poznato je da je koža najveći ljudski organ čija je osnovna funkcija zaštita tela ali i njoj kao takvoj treba pravilna i redovna nega. Najosetljivija je u predelu očiju gde je potrebna dodatna i jača zaštita. Jedna od važnih komponenti kože jeste kolagen. U pitanju je protein koji proizvodi naše telo i koji koži daje potrebnu elastičnosti i mekoću. Sa druge strane treba imati na umu da postoje i različiti tipovi kože što dalje implicira da ne važi isti tretman za svaki tip. 

    Pored kože i naša kosa zahteva negu i adekvatan tretman, posebno leti. Usled izloženosti suncu i visokim temperaturama kosa je suvlja i gubi sjaj. Odlazak na more može dodatno učiniti vašu kosu neprivljačnom i slamastom ukoliko ne povedete više računa i njenoj negi. 

    Redovno pranje kose sprečava gubitak sjaja i kvaliteta 

    Redovno pranje je broj jedan kako bi se eliminisalo zagađenje i prašina koji se mešaju uejdno i sa znojenjem koje je pojačano tokom letnjijh meseci. Redovnim pranjem zadržavate sjaj ali i prvobitni kvalitet. Ali trebate je prati blagim šamponima uz korišćenje balzama koji štiti kožu od znojenja i čini je jačom. Pre nego što stavite šampon možete staviti sirće koje se pokazalo i više nego delotvorno. Tu je i kokosovo ulje koje se ne preporučuje samo za negu kose već i negu kože.

    Pijte više tečnosti 

    Što više tečnosti dobro je za organizam fraza je koju svakodnevno čujemo, a koja posebno dobija na značaju tokom leta. Nedostatak tečnosti posebno leti može se negativno odraziti na vašu kožu i kosu. Koža postaje suvlja, gruba bez elastičnosti, dok kosa gubi sjaj, glatkoću ali i kvalitet. S obzirom na to da smo leti izloženiji suncu znatno više nego tokom cele godine, važno je da redovno unosimo tečnost. 

    Tokom leta kosa brže „cveta” što dodatno uništava sam izgled kose. Krajevi kose usled izloženosti suncu dodatno pucaju te je potrebno da ih se što pre oslobodite. Tu je i kovrdžanje kose koje je pojačano tokom letnjih meseci. Jedan do načina da eliminišete prašinu i prljavštinu jeste masažom. Verovali ili ne to jača koren dlake i podstiče cirkulaciju krvnih sudova u koži glave. 

    Vishy DERCOS – protiv opadanja kose 

    Jedan od preparata koji će ojačati koren dlake i kojim ćete sprečiti opadanje kose koje je takođe izraženo tokom leta jeste Vichy DERCOS šampon sa Aminexilom, efikasnim molekulom protiv opadanje kose. Njegova hipoalergena formula ne sadrži parabene, a njegova efikasnost je dokazana pod dermatološkim nadzorom. Kosa postaje jača, snažnija od korena do vrhova.    

    Vichy IDÉALIA  za blistavost kože 

    Da sačuvate blistavost kože ali i ujednačen ten koristite Vichy IDÉALIA. U pitanju je krema koja sadrži ekstrakt fermentisanog crnog čaja i adenozina u kombinaciji sa ekstraktom borovnice antioksidativnog delovanja koji sadrži polifenole, i Vichy mineralizovanu termalnu vodu u formuli koja pojačava blistavost kože.

    Za umirivanje opekotina Vichy IDEAL SOLEIL

    Sa druge strane ukoliko pak dođe do opekotina usled nedostatka nege, jedan od preparata koji se preporučuje jeste Vichy IDEAL SOLEIL. U pitanju je poseban balzam koji se preporučuje svima koji imaju osetljivu kožu. Obogaćen je termalnom vodom koja umiruje, jača i obnavlja kožu. Tokom izlaganja suncu UV-zraci prodiru u epidermis i uništavaju zaštitni omotač ćelija kože koje postupno gube svoju vitalnu supstancu, uz pomoć ovog balzama koža se brzo regeneriše. Osećaji bola i toplote u trenu su ublaženi, a ćelijski kapital se čuva i opekotine nestaju. 

    S obzirom na to da se leto sve više približava, vreme je da se krene sa pripremama sa negom kose i kože. Niko ne želi da njegova kosa deluje splasnuto, suvo bez sjaja, a da mu se koža peruta bez iole mekoće. Da biste sve to sprečili pripremite kožu i kosu na vreme adekvatnom negom i prezaštitom. 


     

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing