Info linija 011/23-93-490 Besplatna dostava (min. 3500 rsd do 2kg)

Pripremite kožu i kosu za leto

U iščekivanju leta, putovanja, odmora na plaži i suncu često nam se desi da zaboravimo na dodatnu negu i zaštitu i to posebno kose i kože. Neretko se dešava da izgorimo jer se nismo pravilno zaštitili što dalje vodi do pada imuniteta, vrtoglavice ili pak povraćanja ukoliko smo previše bili izloženi suncu i visokim temperaturama. Kod nekih koji su pak osetljiviji dolazi i do opekotina, rana i crvenila. Da bi se sve to izbeglo potrebno je na vreme obezbediti sve neophodne i proverene preparate koji će vas zaštiti na prav i adekvatan način. 


Dodatna nega kože tokom leta 

Poznato je da je koža najveći ljudski organ čija je osnovna funkcija zaštita tela ali i njoj kao takvoj treba pravilna i redovna nega. Najosetljivija je u predelu očiju gde je potrebna dodatna i jača zaštita. Jedna od važnih komponenti kože jeste kolagen. U pitanju je protein koji proizvodi naše telo i koji koži daje potrebnu elastičnosti i mekoću. Sa druge strane treba imati na umu da postoje i različiti tipovi kože što dalje implicira da ne važi isti tretman za svaki tip. 

Pored kože i naša kosa zahteva negu i adekvatan tretman, posebno leti. Usled izloženosti suncu i visokim temperaturama kosa je suvlja i gubi sjaj. Odlazak na more može dodatno učiniti vašu kosu neprivljačnom i slamastom ukoliko ne povedete više računa i njenoj negi. 


Redovno pranje kose sprečava gubitak sjaja i kvaliteta 

Redovno pranje je broj jedan kako bi se eliminisalo zagađenje i prašina koji se mešaju uejdno i sa znojenjem koje je pojačano tokom letnjijh meseci. Redovnim pranjem zadržavate sjaj ali i prvobitni kvalitet. Ali trebate je prati blagim šamponima uz korišćenje balzama koji štiti kožu od znojenja i čini je jačom. Pre nego što stavite šampon možete staviti sirće koje se pokazalo i više nego delotvorno. Tu je i kokosovo ulje koje se ne preporučuje samo za negu kose već i negu kože.


Pijte više tečnosti 

Što više tečnosti dobro je za organizam fraza je koju svakodnevno čujemo, a koja posebno dobija na značaju tokom leta. Nedostatak tečnosti posebno leti može se negativno odraziti na vašu kožu i kosu. Koža postaje suvlja, gruba bez elastičnosti, dok kosa gubi sjaj, glatkoću ali i kvalitet. S obzirom na to da smo leti izloženiji suncu znatno više nego tokom cele godine, važno je da redovno unosimo tečnost. 

Tokom leta kosa brže „cveta” što dodatno uništava sam izgled kose. Krajevi kose usled izloženosti suncu dodatno pucaju te je potrebno da ih se što pre oslobodite. Tu je i kovrdžanje kose koje je pojačano tokom letnjih meseci. Jedan do načina da eliminišete prašinu i prljavštinu jeste masažom. Verovali ili ne to jača koren dlake i podstiče cirkulaciju krvnih sudova u koži glave. 


Vishy DERCOS – protiv opadanja kose 

Jedan od preparata koji će ojačati koren dlake i kojim ćete sprečiti opadanje kose koje je takođe izraženo tokom leta jeste Vichy DERCOS šampon sa Aminexilom, efikasnim molekulom protiv opadanje kose. Njegova hipoalergena formula ne sadrži parabene, a njegova efikasnost je dokazana pod dermatološkim nadzorom. Kosa postaje jača, snažnija od korena do vrhova.    


Vichy IDÉALIA  za blistavost kože 

Da sačuvate blistavost kože ali i ujednačen ten koristite Vichy IDÉALIA. U pitanju je krema koja sadrži ekstrakt fermentisanog crnog čaja i adenozina u kombinaciji sa ekstraktom borovnice antioksidativnog delovanja koji sadrži polifenole, i Vichy mineralizovanu termalnu vodu u formuli koja pojačava blistavost kože.


Za umirivanje opekotina Vichy IDEAL SOLEIL

Sa druge strane ukoliko pak dođe do opekotina usled nedostatka nege, jedan od preparata koji se preporučuje jeste Vichy IDEAL SOLEIL. U pitanju je poseban balzam koji se preporučuje svima koji imaju osetljivu kožu. Obogaćen je termalnom vodom koja umiruje, jača i obnavlja kožu. Tokom izlaganja suncu UV-zraci prodiru u epidermis i uništavaju zaštitni omotač ćelija kože koje postupno gube svoju vitalnu supstancu, uz pomoć ovog balzama koža se brzo regeneriše. Osećaji bola i toplote u trenu su ublaženi, a ćelijski kapital se čuva i opekotine nestaju. 

S obzirom na to da se leto sve više približava, vreme je da se krene sa pripremama sa negom kose i kože. Niko ne želi da njegova kosa deluje splasnuto, suvo bez sjaja, a da mu se koža peruta bez iole mekoće. Da biste sve to sprečili pripremite kožu i kosu na vreme adekvatnom negom i prezaštitom. 


Iz iste kategorije:

Kako da uklonite neželjene dlačice?

Kako da uklonite neželjene dlačice?

Pored celulita za koji se kaže da je neprijatelj skoro 90 procenata ženske populacije, tu je i problem neželjenih dlačica po telu koje se posebno uočavaju tokom letnjih meseci. Zimi to i nije toliki problem jer su tu dugi džemperi i pantalone, ali kako iskočimo iz tih slojeva garderobe ti „nedostaci” postaju vidljiviji. S tim u vezi valja razmisliti o...

Pročitajte više
Umoran izgled lica

Umoran izgled lica

Na pitanje šta je nekome najlepše na nama dobićemo mnoštvo različitih odgovora. Doduše, neki od njih će se i ponavljati. Nekada nismo ni svesni šta drugi ljudi mogu da primete na nama i da zavole, stoga će nas mnogi odgovori i iznenaditi. Zajedničko svim tim odgovorima jeste to da će 90% njih biti vezano za naše lice ili ...

Pročitajte više
Nega kose

Nega kose

Ljude je oduvek privlačio isti intelekt, ista zanimanja i pogled na svet. Dive se nadahnutim i obrazovanim ličnostima, ostaju zabezeknuti dobrim humorom i oštim umom. Međutim, fizički izgled osobe jeste ono što nam prvo zapadne za oko. Nekada nas čak pre zaintrigira šta novi sagovornik nosi u rukama, ili kakvu odevnu kombinaciju ima, nego ono...

Pročitajte više