• Pulsni oksimetar

  • 07.12.2020
  Pulsni oksimetar

  Pulsni oksimetar je uređaj koji služi za neinvazivno merenje saturacije kiseonika u krvi (SpO2) i srčane frekvence kroz arteriju. Jednostavnije rečeno, omogućuje vam da izmerite količinu kiseonika u krvi ,kao i rad srca, tj. puls. Koristi se za procenu nivoa funkcije disajnih organa, što uz telesnu temperaturu, krvni pritisak i srčanu frekvenciju predstavlja jedan od osnovnih parametara za praćenje osnovnih funkcija organizma.

  Pogledajte sve proizvode iz kategorije:
  Pulsni oksimetri

  Primena pulsnog oksimetra

  Uređaj poput Medel pulsnog oksimetra ima široku primenu, kako u bolničkim, tako i kućnim uslovima. Omogućava brzu proveru respiratornih disfunkcija. Vrlo je pogodan za srčane bolesnike i astmatičare, ali i za pacijente sa različitim oboljenjima respiratornog trakta, kao i za pušače i ljude koji su često izloženi visokom zagađenju. Ovaj uređaj svakako nalazi primenu i kod zdravih osoba i veoma je koristan onima koji jednostavno žele da vrše redovne provere stanja svog organizma, kao i sportistima i ljudima koji vežbaju ili rade na visokim nadmorskim visinama.

  Normalne vrednosti

  Normalne vrednosti kreću se u rasponu od 94% do 99%. U suštini, u normalnim uslovima, pulsni oksimetar će pokazati  vrednosti koje bi trebalo da su iznad 95%. Smanjen opseg zasićenosti krvi kiseonikom je između 90% i 94% i tada se preporučuje poseta lekaru, dok niska vrednost zasićenosti kiseonikom iznosi manje od 90% i najčešće ukazuje na respiratorne bolesti, astmu, zastoj rada srca itd. i naravno zahteva hitnu medicinsku pomoć.

  Nedostatak daha, ubrzan rad srca, slabost , nervoza i znojenje svakako su simptomi na koje treba obratiti pažnju, jer mogu da ukažu na niske vrednosti zasićenosti krvi kiseonikom.

  Kako se upotrebljava pulsni oksimetar? 

  Korišćenje pulsnog oksimetra je vrlo jednostavno i potpuno bezbolno, pa su zbog toga ovakvi uređaji veoma zgodni za upotrebu i u kućnim uslovima. Može se koristiti za odrasle, kao i za decu. Funkcioniše pomoću senzora koji se kod odraslih i dece uglavnom postavljaju na prst, dok se kod beba postavljaju na stopala. 

  Pulsni oksimetri

  Pulsni oksimetar koristi se tako što se prst ubaci u za to predviđen otvor na uređaju i drži mirno dok traje postupak merenja. Nakon pritiskanja tastera funkcije merenje otpočinje i traje svega nekoliko sekundi, nakon čega se rezultat očitava na displeju uređaja. 

  Pre početka merenja, potrebno je i par napomena. Na prstu ne sme biti lak za nokte, veštački nokat, ili kozmetika. Nokat prsta koji se meri treba da bude dovoljno kratak da vrh prsta prekriva senzorski element u kućištu i potrebno je držati prst, ruku i telo mirno tokom merenja.

  Gde kupiti pulsni oksimetar?

  Na tržištu je trenutno moguće naći veliki broj uređaja ovog tipa i to po različitim cenama, ali je potrebno biti pažljiv pri odabiru, jer niža cena često za sobom povlači sumnjiv kvalitet i kupovinu od neproverenih prodavaca. Pri kupovini ovakvog uređaja najbolje bi bilo osloniti se na pouzdane proizvođače i distributere, te kupovinu uređaja kao što je npr. Prizma pulsni oksimetar, koji omogućava trenutno ali i neprekidno praćenje SpO2,  obaviti u apoteci. Pri kupovini pulsnog oksimetra u apoteci svakako možete dobiti i sve druge potrebne informacije. 

  Besplatna
  dostava

  Besplatna dostava
  za porudžbenice
  preko 4000 rsd

  Načini
  plaćanja

  Online plaćanje
  ili prilikom
  preuzimanja paketa

  Ino
  pošiljke

  Moguće slanje
  paketa u sve zemlje
  sveta DHL službom

  Sigurna
  kupovina

  Sigurna online
  kupovine posredstvom
  AllSecure sistema

  Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing