• Sve o koži i njenoj nezi

    • 25.10.2020
    Sve o koži i njenoj nezi

    Ne postoji pravo vreme kao što je sadašnjost da uložite vreme i trud u izgled vaše kože. Zdrav izgled i stanje kože je bitka na duge staze. Koža sve pamti. Ono što danas radite za svoju kožu može da se ispolji na njoj godinama kasnije. Stoga, na vama je da odlučite da li će za 20 godina koža da izgleda nežno i sveže ili će svaka bora i promena teksture same kože pokazati da vam zdrav izgled nije bio prioritet.

    Šta je koža i koje su njene funkcije

    Koža je specifičan deo tela jer se o njenom pravilnom načinu tretiranja i stanju priča tokom čitave godine i u svakom uzrastu. Pripadnice ženskog pola ipak su posvećenije i zainteresovanije za izgled i negu kože, iako bi svi podjednako trebalo da vode računa o koži ukoliko ne žele vidljive znake starenja na svom licu. Koža je izuzetno bitna jer predstavlja najveći organ koji ostatak našeg tela čuva od mogućih fizičkih oštećenja, spoljnih faktora i situacija. Ona se sastoji iz tri sloja – emidermis, dermis i hipodermis.

    Epidermis je poslednji sloj kože i on dolazi u dodir sa okruženjem. Odnosno, epidermis je sloj kože koji smo u stanju da vidimo. Epidermis čini nepropusnu barijeru i on nas čuva od bakterija, toksina i gubitka tečnosti. Sastoji se od 5 podslojeva keranocitnih ćelija. Te ćelije nastaju u prvom sloju, a zatim, kako se kreću ka površini epidermisa, sazrevaju i prolaze kroz različite promene.

    Glavne strukturalne komponente dermisa su kolagen i elastin, vezivna tkiva, koja daju snagu i fleksibilnost i vitalni su deo zdrave, mladalačke kože. Dermis sadrži lojne žlezde, znojne žlezde i folikule dlake. Bogat je krvnim sudovima koji hrane epidermis.

    Hipodermis, tkz. potkožno tkivo, najdublji je unutrašnji sloj naše kože i pruža izolaciju telu. Potkožno tkivo skladišti energiju i štiti nas od udaraca. U sebi sadrži masna tkiva, kolagena vlakna i krvne sudove. Kvantitet masnih ćelija varira na različitim delovima tela, a takođe se razlikuje i kod muškaraca i žena.

    Koža ima mnogo dragocenih funkcija. Prvo, koža ima zaštitnu ulogu u borbi protiv fizičkih, mehaničkih i hemijskih draži. Zatim, koža čuva i održava temperaturu tela, učestvuje u staranju vitamina D, zadržava neophodne materije u organizmu i sprečava ulazak stranih supstanci. Koža takođe predstavlja jedan od imunih organa.

    Zašto je bitno redovno negovanje kože

    Iako vam možda deluje kao da je vaša koža zdrava i besprekorna, njen površinski sloj već sutra će predstavljati sloj mrtvih ćelija, koje će se ispoljiti u vidu perutanja, ukoliko ih ne otklonite blagim pilingom. LRP Fiziološki piling nežno čisti i uglačava osetljivu kožu. Sadrži sastojke za čišćenje optimalne podnošljivosti, visoku moć uklanjanja šminke, hidratantne, umirujuće sastojke i La Roche-Posay termalnu vodu - fiziološki pH, bez sapuna, bez alkohola, bez boja, bez parabena. Pilinzi su sjajan način da skinete sloj mrtvih ćelija i da oslobodite svežinu i glatkost kože. Naravno, ukoliko redovno hidrirate kožu mlekom za telo, kao što je Vichy IDEAL SOLEIL Mleko za telo SPF 50+, manje su šanse da će koža početi da se peruta. Ovo mleko za telo je pogodno za muškarce i žene sa svetlom kožom koji su u potrazi za kremom sa zaštitnim faktorom. Njegova hipoalergena formula bez mirisa i parabena ispitana je na osetljivoj koži pod dermatološkim nadzorom. Obogaćeno je termalnom vodom Vichy koja smiruje, jača i obnavlja kožu. Za borbu protiv štetnih efekata UV-zraka i za zaštitu dragocenog genetskog kapitala kože Laboratorije Vichy su u mleko dodali fotostabilan sistem filtera širokog spektra zaštite od UVA/UVB-zraka na bazi Mexoryl-a. Koža je zaštićena od opekotina i fotostarenja.

    Postoje različiti tipovi kože i svaka koža se drugačije ponaša. Često se mogu videti primeri gde pripadnici muškog pola ne mare mnogo za izgled kože, ali ipak imaju dosta čistiju i mekšu kožu od žena koje koriste mnogobrojne preparate za održavanje iste. Činjenica je da muškarci imaju drugačiju teksturu kože od žena i da njihova koža znatno sporije stari. Pritom, na starenje kože imaju velikog uticaja i drugi efekti, kao što su mimika, nezdrava ishrana, nezdrave navike, genetika i, naravno, zapostavljanje nege utiču na to kako će vaša koža izgledati godinama kasnije. Eucerin HYALURON-FILER noćni intenzivni serum kombinuje dve moćne formule za višestruke anti-age efekte. Kremasta emulzija sadrži efikasni AHA kompleks (kompleks alfa-hidroksikiselina) i glicin saponine. AHA kompleks nežno odstranjuje mrtve ćelije površinskog sloja kože dok glicin saponini stimulišu biosintezu hijaluronske kiseline u dermalnim slojevima gde duboke bore nastaju. Transparentni gel kombinuje hijaluronsku kiselinu dugog i kratkog lanca. Hijaluronska kiselina dugog lanca poboljšava hidrataciju u povrsinskim slojevima kože, dok hijaluronska kiselina kratkog lanca (koja je 40 puta manja) prodire dublje, u epidermalne slojeve kože gde duboke bore nastaju. Te dve formule se kombinuju na koži i čine je glatkom. Ovaj inovativni preparat je formulisan da se koristi tokom noći. Kada se redovno koristi, Eucerin Hyaluron-Filler noćni intenzivni serum klinički i dermatološki dokazano podstiče obnavljanje teksture kože, stimuliše regeneraciju ćelija i popunjavajući čak i najdublje bore. Kože je glatka i sjajna.

    Redovna i prava nega kože štedi vaš novac. Redovnom brigom i ulaganjem u vašu kožu izbeći ćete skupe kozmetičke tretmane, lasersko uklanjanje ožiljaka od akni i sl. Uz to, lakse je redovno brinuti o koži, nego se kasnije boriti sa pravim problemima. Takođe, kada steknete naviku da redovno vodite računa o koži, vrlo je moguće da ćete steći još neke zdrave i korisne navike.

    Naposletku, najbolji poklon koji možete sebi da priuštite jeste da se osećate lepo i zdravo u svom telu. Samopouzdanje često dolazi i od našeg izgleda, te je briga o koži isplativa iz više razloga.

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing