• U susret sezoni virusa i prehlada – kako sačuvati zdravlje?

    • 18.10.2021
    U susret sezoni virusa i prehlada – kako sačuvati zdravlje?

    Polako se približavamo onom dobu godine karakterističnom, između ostalog, i po češćoj izloženosti virusnim infekcijama i prehladama. Niže temperature, čest boravak u zatvorenom, ali i slabiji imunitet doprinose bržem i lakšem širenju virusa. 

    Kako se prenosi?

    I prehlada, kao i grip, spada u virusna oboljenja. Najčešće se javlja u periodu od septembra do aprila, a najkarakterističnija je za zimske mesece. Kako je već pomenuto, najbrže se širi zahvaljujući čestom boravku u zatvorenim prostorijama, a najbolji dokaz za to su škole i vrtići, gde je, čini nam se, gotovo svake nedelje aktuelna nova virusna infekcija. Istina je da se među decom ovakve infekcije brže i lakše šire, ali ni odrasli, a naročito oni najstariji (sa slabijim imunitetom) nisu pošteđeni. Infekcija se prenosi direktno ili kapljično.

    Simptomi 

    Period inkubacije kada su prehlade u pitanju je kratak, pa se simptomi javljaju relativno brzo, a razlika u odnosu na grip je u tome što se simptomi pojavljuju postepeno, dok je kod gripa uobičajeno da se simptomi pojave odjednom. Simptomi koji se javljaju, pak, uglavnom su slični kod obe vrste infekcija, sa tom razlikom što kod gripa mogu biti nešto jačeg intenziteta, ali i dugotrajniji. 

    Simptomi koji se najčešće javljaju jesu: povišena temperatura, curenje iz nosa, glavobolja, bol u grlu, kašalj, kijanje…

    Kako ojačati imunitet?

    S obzirom na to da kada su prehlade i drugi virusi u pitanju najčešće ne možemo da izbegnemo izloženost samim virusima, potrebno je okrenuti se onome na šta možemo imati uticaja, a to je, pre svega, imunitet. Što je imuni sistem jači, to je i čitav organizam otporniji i lakše će se izboriti ako do infekcije ipak dođe.

    Kada je imunitet u pitanju, od najvećeg značaja su pravilna ishrana, fizička aktivnost, dovoljno sna, kao i izbegavanje stresa (u onoj meri u kojoj je to moguće). Pored zdrave i izbalansirane ishrane, izuzetno su korisni i različiti dodaci ishrani koji su bogati vitaminima, mineralima i drugim hranljivim materijama. Baš takvi su i Natural Wealth preparati čija paleta proizvoda sadrži veliki izbor dodataka ishrani koji značajno mogu doprineti jačanju vašeg organizma.

    Šta činiti kada do prehlade ipak dođe?

    Ukoliko ipak ne uspete da izbegnete virusnu infekciju, potrebno je da se pridržavate određenih preporuka.  Pre svega, ukoliko su simptomi izraženiji, neophodna je konsultacija sa lekarom kako biste dobili odgovarajuću terapiju. Odmor je neophodan, kao i već pomenuto jačanje imuniteta, ali i unošenje dovoljne količine tečnosti. Zdravi napici, poput ceđenih sokova, limunada i čajeva se podrazumevaju. Na primer, Probotanic organski origano čaj izuzetno je efikasan kada su infekcije disajnih puteva u pitanju. Za uporan kašalj od velike pomoći mogu biti i različiti sirupi na prirodnoj bazi.

    Prehlade su najčešće praćene i zapušenim nosem, kao i curenjem iz nosa, a svi znamo koliko su to dosadni i neprijatni simptomi, pa zbog toga veliko olakšanje pruža sprej za nos kao i drugi proizvodi tog tipa, poput kapi.

    I za kraj, ukoliko dobijete neku od virusnih infekcija, ne treba zaboraviti koliko je značajno sprečavanje širenja infekcije na druge ljude, članove porodice, kolege i tako dalje, pa i o tome treba povesti računa.

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing