• Zbogom suvoj i ispucaloj koži

    • 04.12.2019
    Zbogom suvoj i ispucaloj koži

    Kraće dane, pad temperature i tmurnije vreme smatramo upozerenjem na dolazak najvećeg neprijatelja naše kože – jeseni. Kape, šeširi, rukavice i dugački kaputi su prva pomoć u borbi protiv uticaja oštrih vetrova i suvog, hladnog vazduha na našoj kosi i koži. Ipak, nekada ni takve preventive nisu dovoljne. Kosa nam opada više nego inače, krajevi se sami skraćuju iskrzavanjem, koža ruku je znatno starija i oštećenija nego na bilo kom drugom delu tela, a usne su suve, blede, pa čak i modre.

    Mnoge žene su se prepustile narodnoj medicini ubeđene da mogu same da reše sve nepravilnosti i oštećenja. Masovno pravljenje domaćih maski i pilinga čije recepte su pronašle iz nepouzdanih izvora neretko umeju da početni problemčić naprave pravom noćnom morom. Zapušavanje pora raznim uljima, isušivanje kože jakim sastojcima su samo neki od rezultata samostalnog „lečenja“. Pravim tretmanom i odgovarajućim preparatima vaša jesen može da poprimi ružičaste tonove.

    Opadanje kose u toku jeseni smatra se sezonskom pojavom. Iako je opadanje obimnije nego inače, apsolutno je prirodno. Međutim, ako se opadanje nastavi u nekom dužem intervalu, moguće je da se ne radi o sezonskom opadanju vlasi. Nekada se prekomerno opadanje kose događa kao posledica nervoze, porođaja, nezdravog života, nuspojava lekova ili drugih zdravstvenih problema. Ukoliko je reč o ozbiljnijim faktorima, trebalo bi da se posavetujete svojim lekarom ili farmaceutom. Naime, ako je opadanje kose prouzrokovano nekim od osnovnih razloga, Vichy DERCOS Energetski šampon je pravi izbor za vas. 

    Ovaj šampon je jedini šampon sa Aminexilom. Aminexil je molekul koji efikasno sprečava opadanje kose, rezultat je desetogodišnjeg istraživanja i zaštićen je sa dva patenta. Njegova efikasnost je dokazana u poređenju sa placebom. Sprečava otvrdnjavanje kolagene ovojnice za očuvanje mekoće i elastičnosti tkiva koja okružuju koren i za njegovo bolje pričvršćivanje u kožu skalpa. Kosa postaje snažnija i vitalnija od korena do vrhova. Ovaj šampon je namenjen za čestu upotrebu.

    Usne su jedan od mekših i senzualnijih delova našeg tela. Služe kao otvor za unos hrane i u artikulaciji zvukova i govora. S obzirom da imaju od tri do pet ćelijskih slojeva, usne su znatno tanje u odnosu na ostatak kože lica koji ima oko šesnaest slojeva. Usne sadrže manje melanocita. Na njoj se pojavljuju krvne žile zbog čega je boja usana istaknuto crvena. Koža usana formira granicu između spoljašnje kože lica i unutrašnje sluzokože unutrašnjosti usta.

    Usne su znatno osetljivije na spoljne faktore u odnosu na ostatak tela. Sklonije su sušenju i pucanju. Dovoljno je da samo jedan dan izložite se hladnom, oštrom vazduhu bez odgovarajuće zaštite usana i da vam one izgledaju kao da nikada niste ni vodili računa o njima. Naravno, baš zbog svojih karakteristika, usne zahtevaju posebnu brigu i pažnju. Sami znate koliko lepota lica može biti umanjena kada vidite na njemu usne koje nisu negovane.

    Eucerin Lip Aktiv stik namenjen je nezi usana.  Sadrži dekspantenol i vitamin E u visokoj koncentraciji. Hidrira, štiti i oporavlja hrapave i grube usne. Redovnom upotrebom, usne vraćaju svoju mekoću i nežnost. Eucerin Lip Aktiv stik sadrži SPF15, ali ne i parfeme ili  parabene. Usne su vrlo osetljive jer je koža na njima fina i ne sadrži prirodne žlezde ulja koje imaju druga područja kože. Zbog toga su sklone iritacijama od uobičajenih sastojaka balzama za usne i paste za zube. Balzami za usne mogu stvoriti ciklus u kojem se vaše usne osjećaju suvo i na taj način nanosite više balzama, što vam omogućava brzo olakšanje, prije nego što učine da se osjećaju još suviše. Ovo nisu slučajevi sa Eucerin Lip Aktiv stikom.

    Ljudi sa osetljivijom kožom najveću muku muče sa kožom ruku, tj. šaka. Dovoljno je samo nekoliko puta oprati ruke hladnom vodom, sudove sa jakim deterdžentom ili otkucati poruku bez rukavica na snegu i da vaše šake pretrpe velika oštećenja. Samim ulaskom iz hladnog prostora utopli možete osetiti grčenje, peckanje ili bolove u šakama. Kako biste izbegli ove neprijatnosti, trebalo bi da koristite LRP Lipikar Xerand kremu.

     Ona je namenjena obnovi kože ruku. Primerena za veoma suvu i nadraženu kožu ruku. Ne sadrži parabene. Zahvaljujući svojim hidratantnim i obnavljajućim sastojcima, krema obnavlja hidrolipidni sloj i kožu čini elastičnom i mekom. Za veći osećaj prijatnosti, ostavlja lagan, nemasni sloj koji prodire u kožu. Vodootporna je i štiti kožu ruku od svakodnevnih spoljašnjih faktora. Korišćenjem ove kreme nećete sebe više dovoditi u situaciju da krijete šake od tuđih pogleda.

    Sami sebi se pravdamo da dan prekratko traje, da imamo previše obaveza i da nemamo kada da se posvetimo sebi. Moramo sebi da priznamo da smo postali nemarni, nezainteresovani ili da mislimo da će koža ostati blistava i zdrava sama od sebe. Ukoliko ne želite da i jedna od ovih situacija bude vaša – uzmite stvar u svoje ruke, a pritom se postarajte da i one budu mekane i nežne.

    Besplatna
    dostava

    Besplatna dostava
    za porudžbenice
    preko 5000 rsd

    Načini
    plaćanja

    Online plaćanje
    ili prilikom
    preuzimanja paketa

    Ino
    pošiljke

    Moguće slanje
    paketa u sve zemlje
    sveta DHL službom

    Sigurna
    kupovina

    Sigurna online
    kupovine posredstvom
    AllSecure sistema

    Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
    • Obavezni
    • Trajni
    • Statistika
    • Marketing